România este suspendată pentru cel puţin şase luni de la tranzacţionarea certificatelor CO2

Postat la 30 august 2011 8 afişări

România va rămâne suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru cel puţin jumătate de an, a anunţat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care s-a declarat optimist că sancţiunea va fi ridicată după acest termen şi nu mai târziu.

Ministrul şi-a început declaraţia de presă de luni prin a spune că inventarul pentru neîntocmirea căruia România a fost suspendată "este o responsabilitate încă din 2007". "Când am preluat ministerul, colegii mi-au raportat că nici măcar nu sunt pornite cele şase studii fără de care inventarul nu este complet. Sunt studii complexe, a căror valoare însumată este de 500.000 de euro. Sunt studii complexe", a spus Borbely. El a precizat că, în ciuda faptului că din iulie şi până în august România a făcut "un prim raport", statul nu a putut evita suspendarea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-este-suspendata-pentru-cel-putin-sase-luni-de-la-tranzactionarea-certificatelor-co2-8670914
8670914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.