România alocă cei mai puţini bani pentru sănătate la nivelul Uniunii Europene

Autor: Bianca Pavaluca Postat la 24 noiembrie 2018 46 afişări

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte bugetul alocat pentru sănătate în anul 2017, conform unui raport publicat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Conform datelor publicate în raportul „Health at a Glance: Europe 2018”, România a alocat în anul 2017 5,1% din PIB pentru sănătate, cel mai mic procent din Uniunea Europeană. Media înregistrată la nivelul Blocului comunitar este de 9,6%, cel mai mare buget fiind alocat în Franţa, 11,5% din PIB.

De asemenea, România alocă mai puţin şi decât trei ţări europene care nu fac parte din UE, precum Albania (6,8%), Macedonia (6,1%) sau Muntenegru (5,9%).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OECD,
SĂNĂTATE,
UE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.