LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

România a lansat pe pieţele externe o emisiune de euroobligaţiuni pe 10 ani

Postat la 15 aprilie 2014 50 afişări

Ministerul Finanţelor a ieşit marţi pe pieţele internaţionale pentru a împrumuta 1-1,5 miliarde de euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de 10 ani, potrivit unor surse bancare.

România a lansat pe pieţele externe o emisiune de euroobligaţiuni pe 10 ani

 Titlurile sunt oferite la 225 puncte de bază (2,25 puncte procentuale) peste midswap (indicatorul de referinţă al pieţei), aflat în prezent la 1,74%, ceea ce echivalează cu un randament indicativ de 3,99%.

Potrivit surselor citate, România intenţionează să atragă de pe pieţele internaţionale între un miliard de euro şi 1,5 miliarde euro.

Ministerul Finanţelor a mandatat, în urmă cu aproape două săptămâni, băncile Citigroup, Societe Generale, UniCredit şi ING să pregătească emisiunea de obligaţiuni denominate în euro, cu maturitate de peste zece ani.

Cea mai recentă licitaţie pe pieţele externe a fost în luna ianuarie, când Ministerul Finanţelor au atras 2 miliarde dolari prin două emisiuni de obligaţiuni, cu maturităţi de 10 şi 30 de ani, la randamente sub nivelurile indicative prezentate investitorilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-lansat-pe-pietele-externe-o-emisiune-de-euroobligatiuni-pe-10-ani-12469982
12469982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.