România a încasat într-o singură zi peste 830 de milioane de euro din fonduri structurale şi de coeziune

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 februarie 2014 141 afişări

România a încasat joi, 20 februarie 2014, peste 830 milioane de euro de la Comisia Europeană, sumă solicitată spre rambursare în anul 2013, informeaz= Ministerul Fondurilor Europene.

„Încasarea sumei de peste 830 milioane de euro într-o singură zi reprezintă un record absolut în istoria atragerii fondurilor structurale şi de coeziune de către România”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În acest an, Comisia a rambursat ţării noastre peste 900 milioane de euro. Astfel, suma totală returnată a ajuns la aproximativ 6 miliarde de euro, iar rata rambursărilor a depăşit nivelul 31%.

Rata de absorbţie curentă este în prezent de aproximativ 34%, valoarea totală a sumelor pe care România le-a solicitat Comisiei pentru rambursare fiind de aproape 6,5 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-incasat-intr-o-singura-zi-peste-830-de-milioane-de-euro-din-fonduri-structurale-si-de-coeziune-12124955
12124955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.