Români în fiecare zi sau doar de Ziua Naţională? Ce îi urează românii României | VIDEO

Autor: Roxana Din Postat la 01 decembrie 2019 124 afişări

Ziua Naţională a României a adunat în zona Arcului de Triumf din Capitală mii de oameni de toate vârstele. Unii dintre ei au venit pentru că se simt patrioţi în fiecare zi, alţii sunt dezamăgiţi că ne-am obişnuit să fim români doar de Ziua Naţională.

Elena Onofrei este una dintre miile de persoane care au luat parte la parada militară de 1 Decembrie. Şi-a pus banderolă cu tricolor pe frunte şi a venit la Arcul de Triumf pentru a le transmite „La mulţi ani” României şi românilor din ţară şi străinătate. Este emoţionată când vorbeşte despre Diaspora, pentru că ambii săi copii au plecat din ţară în căutarea unui viitor mai bun.

„La mulţi ani tuturor românilor, mă bucur că sunt româncă. La mulţi ani şi copiilor mei, fata nu e în ţară, e în Danemarca, băiatul e pe mare, în mijlocul mării. La mulţi ani tuturor românilor, multă sănătate, fericire, noroc şi prosperitate”, spune Elena Onofrei.

Femeia este de părere că românii nu au uitat să simtă româneşte şi fac asta în continuare oriunde s-ar afla.

„Sunt româncă şi ţara mea e frumoasă”, spune Elena, dar recunoaşte că exodul românilor, care aleg în număr tot mai mare să părăsească ţara în căutarea unui trai mai bun, o descumpăneşte.

„Noi, ăştia mai în vârstă, am rămas şi rămânem în ţară. Nu e bun, ar trebui să le asigure un loc de muncă, un trai mai bun. Să spun şi de parlamentari, că au pensii speciale? Ar trebui tăiate pensiile speciale şi dat la tineret. Nu mai au casă, nu mai au locuri de muncă, de-aia au ales calea străinătăţii”, spune Elena Onofrei.

Ce le urează românilor din Diaspora de Ziua Naţională? „Multă sănătate şi să aibă noroc în viaţă pe unde s-au dus”.

Maria Andreuţă este unul dintre numeroşii tineri prezenţi la paradă militară dedicată Zilei Naţionale a României. Ea a spus că pentru ea ziua de 1 Decembrie reprezintă o ocazie de a-şi arăta iubirea faţă de ţara şi o ocazie şi pentru cei din Diaspora de a veni să sărbătorească ţara în această zi, cu cei de acasă. Întrebată cdacă români mai simt româneşte, tânara a spus că e de părere că astâzi, cu câteva excepţii, mai ştim să fim români doar de Ziua Naţională.

„Din ce am văzut suntem români doar de Ziua Naţională, cu câteva excepţii”, spune tânăra.

În ceea ce priveşte exodul masiv al românilor spre alte zone ale globului, şi cauzele care stau la baza deciziei lor, Maria e convinsă că „nimeni nu pleacă de bine din ţara în care s-a născut”.

„Aş spune că este o ţară cu potenţial şi cu o conducere mai bună ar putea ajunge foarte sus. Aici este familia, aici sunt prietenii mei şi e greu să părăseşti la o vârstă fragedă ţara în care te-ai născut”, mai spune Maria.

Aurica Stancu a luat şi ea parte la parada dedicată Zilei Naţionale. Întrebată ce a îndemnat-o să fie parte din povestea zilei de 1 Decembrie din acest an, femeia a răspuns ferm: „sunt româncă şi patrioată”.

Ea a spus şi că nu e de acord cu emigrarea masivă a românilor spre alte colţuri ale lumii, dar că cei care iau această decizie, „probabil că nu au încotro”.

„Trebuie să se intereseze mai mult şi să îi aducă în ţară (pe românii din Diaspora, n.r) , să creeze locuri de muncă”, spune Aurica Stancu.

Aceasta a îndemnat toţi românii la unitate şi la patriotism, menţionând că trebuie să fim români cu toţii şi că vrea să creadă că nu am uitat să simţim româneşte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ziua,
nationala,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.