Români fără vize în SUA. Ciolacu: Mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic

Autor: Laura Buciu Postat la 05 decembrie 2023 127 afişări

Românii ar putea călători în Statele Unite ale Americii fără vize din 2025, cu un efort comun nu doar al statului, ci al tuturor cetăţenilor, a declarat, marţi, premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită peste ocean.

Români fără vize în SUA. Ciolacu: Mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat despre ridicarea vizelor pentru români şi ce progrese s-au obţinut odată cu vizita membrilor Guvernului în SUA, premierul a spus că mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic.

„Ştiţi foarte bine că pentru ridicarea vizelor am vorbit cu fiecare congressman în parte, absolut toată lumea ne susţine, mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic. Aici va trebui să facem un efort nu numai al statului român, ci al nostru, al tuturor românilor, dacă vrem cu adevărat să închidem această discuţie la finalul anului 2024 şi să fie în aplicare din anul 2025”, a spus Ciolacu.

Prim-ministrul României se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York - împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viză,
ciolacu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.