Romani Criss: Riscul atacurilor violente cu tentă rasială devine o realitate pentru romii din Franţa

Postat la 07 februarie 2014 40 afişări

Romani Criss arată, într-o scrisoare adresată preşedintelui Francois Hollande, că riscul atacurilor violente cu tentă rasială "începe să devină o realitate" pentru romii aflaţi în Franţa, recent mai multe familii care trăiesc în Paris fiind atacate cu acid.

Romani Criss: Riscul atacurilor violente cu tentă rasială devine o realitate pentru romii din Franţa

 Reprezentanţii organizaţiei negvernamentale arată că au decis să transmită această scrisoarea după ce miercuri, în Place de la Republique din Paris, mai multe familii de romi au fost atacate cu acid în locuinţele în care stăteau.

"În opinia noastră, aţi avut un rol mai degrabă nefast până în prezent în ce priveşte situaţia romilor în Franţa şi în Europa, însă, prin semnalarea posibilelor consecinţe ale faptelor şi ale declaraţiilor dumneavoastră, sperăm că veţi realiza gravitatea situaţiei şi a pericolelor prezente şi că veţi reacţiona în consecinţă", îi transmit preşedintelui Francois Hollande membrii organizaţiei Romani Criss.

Aceştia mai susţin că obiectivul preşedintelui Hollande ar fi acela de "a scăpa" Franţa de romi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romani-criss-riscul-atacurilor-violente-cu-tenta-rasiala-devine-o-realitate-pentru-romii-din-franta-12038427
12038427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.