Povestea antreprenorilor care aduc ”Rolls-Royceul caselor” în România

Autor: Ioana Matei Postat la 23 mai 2016 2697 afişări

Povestea antreprenorilor care aduc ”Rolls-Royceul caselor” în România

Compania germană Huf Haus, specializată în proiectarea şi construcţia de case prefabricate premium din lemn şi sticlă, şi-a anunţat intrarea pe piaţa locală prin deschiderea a două case tip showroom în apropierea Capitalei. Compania şi-a propus ca într-un an de la inaugurarea showroom-ului să vândă între 6 şi 10 locuinţe pe piaţa locală, cu preţuri ce pornesc de la 700.000 de euro.

Istoria Huf Haus a început în anul 1912, când Johann Huf, bunicul actualului proprietar, Georg Huf, a pus bazele unui atelier de tâmplărie în Hartenfels, Germania, acolo unde şi astăzi se află sediul central al companiei. În anul 1950, după mai multe etape de dezvoltare a atelierului şi evenimentele agitate din perioada  celor două războaie mondiale, Franz Huf a călcat pe urmele tatălui său. Până la acest moment, atelierul de tâmplărie s-a transformat într-o companie recunoscută la nivel naţional. Astăzi, compania este condusă de Georg Huf, cel care a preluat afacerea în anul 1996, de la tatăl său, Franz.

”Pentru piaţa din România, cea mai mică clădire va avea un preţ de circa 700.000 de euro, sumă în care  nu este inclus preţul terenului; împreună cu terenul, preţul va ajunge la aproximativ un milion de euro, pentru o suprafaţă locuibilă de circa 200 de metri pătraţi. Nu există limită în ce priveşte pragul de sus al preţului”, a declarat Michael Baumann, directorul de marketing şi vânzări al companiei.

Una dintre particularităţile caselor Huf constă în faptul că întregul proces de producţie este realizat în Germania, iar toate elementele unei case sunt aduse de la facilitate de producţie a companiei din Hartenfels. Durata dezvoltării întregului proiect se situează astfel între patru şi cinci luni, variind în funcţie de complexitatea acestuia.  Dacă în România nemţii şi-au propus ca în primul an să vândă între 6 şi 10 astfel de locuinţe, în Regatul Unit, numărul este între între 20 şi 25 de locuinţe, dintr-un total anual de 100 de locuinţe.

Compania nu exclude dezvoltarea de clădiri de apartamente în acelaşi sistem şi nici de clădiri de birouri. ”Totul depinde de clienţii pe care îi găsim aici - portofoliul nostru începe de la case de familie, până la clădiri de apartamente şi, de ce nu, clădiri de birouri.”

Huf Haus este liderul de piaţă în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidenţiale, precum şi comerciale), din care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial, chiar şi în China. În anul 2015, firma cu un număr de 430 de angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
limitare,
prag,
pret,
refuz,
rolls royce,
romania
/actualitate/povestea-antreprenorilor-care-aduc-rolls-royceul-caselor-in-romania-15363409
15363409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.