Roger Ebert, influent critic de film laureat al premiului Pulitzer, a murit. Obama, Scorsese sau Spielberg şi-au exprimat regretul

Postat la 05 aprilie 2013 20 afişări

Americanul Roger Ebert, primul critic de film care a fost recompensat cu prestigiosul premiu Pulitzer, a murit joi la vârsta de 70 de ani, a anunţat cotidianul Chicago Sun-Times, publicaţia cu care influentul jurnalist a colaborat timp de peste 40 de ani.

Roger Ebert, influent critic de film laureat al premiului Pulitzer, a murit. Obama, Scorsese sau Spielberg şi-au exprimat regretul

 Roger Ebert "a celebrat excelenţa în cinematografie, denunţând în acelaşi timp calitatea slabă, lipsa de originalitate şi mediocritatea (anumitor filme), cu o privire ascuţită, un spirit viu şi o cultură vastă, care i-au încântat pe milioanele sale de cititori şi de telespectatori", scrie Chicago Sun-Times.

Preşedintele american Barack Obama a afirmat la rândul său că "industria cinematografică nu va mai fi aceeaşi fără Roger Ebert".

"Roger întruchipa cinema-ul. Când nu îi plăcea un film, era sincer. Când îi plăcea, era demonstrativ - captând puterea unică a cinema-ului pentru a ne duce pe toţi în locuri pline de magie", a declarat Barack Obama într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/roger-ebert-influent-critic-de-film-laureat-al-premiului-pulitzer-a-murit-obama-scorsese-sau-spielberg-si-au-exprimat-regretul-10714600
10714600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.