Robotii intra in campul muncii. Ce joburi vor inlocui in urmatorii ani?

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 18 martie 2011 88 afişări

Peste 1,2 de milioane de roboti industriali vor lucra in urmatorii doi ani in lume, inlocuind anumite locuri de munca ocupate anterior de oameni.

Participarea supercomputerului Watson la concursul Jeopardy a fost doar un exemplu ca prin intermediul tehnologiei tot mai avansate, robotii incep sa fie mai inteligenti decat oamenii, putand sa-i inlocuiasca in anumite activitati.

Pana in 2013, in lume vor exista 1,2 de milioane de roboti industriali activi, cate unul la fiecare 5.000 de oameni, potrivit lui Marshall Brain, fondatorul How Stuff Works si autorul Robotic Nation.

Robotii elimina de la bun inceput riscul erorilor si sunt capabili printre altele sa analizeze documente si sa le indosarieze, existand astfel sansa ca in urmatorii ani tot mai multe locuri de munca ocupate pana acum de oameni sa fie preluate de masinarii inteligente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Robotii,
campul muncii,
joburi
/actualitate/robotii-intra-in-campul-muncii-ce-joburi-vor-inlocui-in-urmatorii-ani-8073810
8073810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.