Robert Burns Jr., membru fondator al trupei Lynyrd Skynyrd, a murit într-un accident de maşină

Autor: Florin Badescu Postat la 05 aprilie 2015 234 afişări

Toboşarul Robert Burns Jr., membru fondator al trupei rock Lynyrd Skynyrd, cunoscută pentru piese precum "Free Bird" şi "Sweet Home Alabama", a murit la vârsta de 64 de ani într-un accident de automobil care a avut loc vineri în statul american Georgia.

Muzicianul nu purta centura de siguranţă în momentul în care automobilul pe care îl conducea a părăsit carosabilul, s-a lovit de o cutie poştală şi s-a izbit apoi de un copac, în apropiere de Cartersville, o localitate aflată la nord-vest de oraşul Atlanta, a anunţat, sâmbătă, Poliţia Statală din Georgia.

Robert Burns Jr. era singur în automobil în momentul producerii accidentului. Autorităţile locale au deschis o anchetă.

Robert Burns Jr. a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei Lynyrd Skynyrd, cunoscută pentru piese precum "Free Bird" şi "Sweet Home Alabama".

A rămas în trupă de la înfiinţarea acesteia, la mijlocul anilor '60, în Jacksonville, Florida, şi până în 1974, participând inclusiv la înregistrările pentru albumul de debut al formaţiei, intitulat "Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd". Acel album a făcut ca trupa să devină celebră şi să definească un nou stil muzical, southern rock, care s-a bucurat de o imensă popularitate în deceniul următor.

Robert Burns Jr. a părăsit trupa Lynyrd Skynyrd în 1974 şi a fost înlocuit cu toboşarul Artimus Pyle.

În 1977, trei membri ai formaţiei - solistul Ronnie Van Zant, chitaristul Steve Gaines şi cântăreaţa Cassie Gaines - au murit într-un accident de avion în Mississippi. Toboşarul Artimus Pyle a supravieţuit.

În ultimii ani, Robert Burns Jr. a cântat în mai multe trupe-tribut Lynyrd Skynyrd cu care a susţinut numeroase concerte în statele din sudul Statelor Unite ale Americii.

Trupa Lynyrd Skynyrd a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROBERT BURNS JR.,
LYNYRD SKYNYRD,
DECES
/actualitate/robert-burns-jr-membru-fondator-al-trupei-lynyrd-skynyrd-a-murit-intr-un-accident-de-masina-14107367
14107367
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.