Riscul de default al României în 5 ani este de 8,9%. Riscul pentru următoarele 12 luni s-a dublat săptămâna trecută

Postat la 28 septembrie 2011 43 afişări

Probabilitatea ca statul român să intre în default (încetare de plăţi) în următorii cinci ani este de 8,9%, după ce riscul pentru următoarele 12 luni a crescut de aproape două ori săptămâna trecută, de la 0,76% la 1,35%, în contextul temerilor privind economia mondială, potrivit Moody's.

În urmă cu un an, riscul ca România să intre în încetare de plăţi într-o perioadă de 12 luni era de 1,29%, se arată într-un raport al Moody's privind riscurile suverane. Agenţia de evaluare financiară calculează riscul cumulativ pe cinci ani în cazul României la 8,9%.

Probabilitatea de default a României a ajuns săptămâna trecută aproape de nivelul unor state precum Spania (1,2%), Vietnam (1,39%) sau Angola (1,45%).

Riscul este măsurat în funcţie de indicatorul CDS-implied EDF (Expected Default Frequency - Rata Anticipată de Default), care reprezintă o evaluare colectivă a pieţelor financiare, extrasă din observarea spread-urilor CDS (Credit Default Swap - costul de asigurare a datoriilor), ajustată pentru un default generator de pierderi şi preţul riscului de pe pieţele fiananciare.

România avea vineri o probabilitate de default (CDS-implied EDF) de 1,35%, faţă de 0,76% cu o săptămână în urmă şi 0,8% la 9 septembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Risc,
default,
României
/actualitate/riscul-de-default-al-romaniei-in-5-ani-este-de-8-9-riscul-pentru-urmatoarele-12-luni-s-a-dublat-saptamana-trecuta-8812079
8812079
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.