Risc de inundaţii în următoarele ore pe râuri din Bistriţa-Năsăud

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 februarie 2023 21 afişări

Risc de inundaţii în următoarele ore pe râuri din Bistriţa-Năsăud

Hidrologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu pentru fenomene imediate pe râuri din bazinul Someşul Mare – amonte S.H. Rodna, unde în următoarele ore s-ar putea produce inundaţii, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Sâmbătă de la ora 13.00 până la ora 16.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie, din bazinul hidrografic Someşul Mare – bazin amonte S.H. Rodna.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin amonte S.H. Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud”, arată hidrologii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bistriţa-năsăud,
inundaţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.