Revoluţie la ANAF: Fiscul a dat drumul la licitaţia pentru SAF-T

Postat la 14 noiembrie 2019 168 afişări

Revoluţie la ANAF: Fiscul a dat drumul la licitaţia pentru SAF-T

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat drumul la licitaţia pentru SAF-T (Implementarea Fişierului Standard de Audit) prin care intenţionează să introducă noul sistem pentru toţi operatorii economici. 

Prin implementarea acestui proiect, ANAF se aşteaptă ca Fişierul Standard de Audit (SAF-T) implementat, reprezentând o structură standardizată a informaţiilor relevante pentru controalele fiscal, să reducă costulul conformării societăţilor.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 3.020.000RON.

ANAF va achiziţionaservicii de dezvoltare software, integrare şi instruire privind sistemul informatic „Fişierul Standard de Control (Standard Audit File – SAF-T)”, respectiv:

a) Servicii de consultanţă privind sistemele informatice pentru:

• Analiza sistemului informatic actual şi a necesarului tehnologic,

• Analiza cerinţelor SAF-T,

• Managementul proiectului.

b) Servicii de consultanţă privind analiza cadrului legislativ în domeniul inspecţiei fiscale şi ale obligaţiilor de declarare ale contribuabililor, precum şi elaborarea de propuneri de amendare a legislaţiei primare şi secundare privind obligaţia contribuabilului de a depune SAF-T.

c) Servicii de formare (instruire în utilizarea soluţiei informatice):

• Destinate utilizatorilor interni (40 de anagajaţi ANAF in domeniul inspecţiei fiscale);

• Destinate administratorilor şi dezvoltatorilor MFP-CNIF, în funcţie de necesităţi.

d) Servicii de dezvoltare software, respectiv proiectare, dezvoltare, testare şi implementare în producţie. e) Servicii de întreţinere corectivă, adaptivă şi evolutivă a sistemului SAF-T.

Ofertele pot fi depuse până pe 17 decembrie 2019, la ora 15:00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
introducere,
operatori,
fisc,
revolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.