Revista presei economice din Romania

Postat la 15 decembrie 2010 53 afişări

Cumparatorii de masini la mana a doua s-au inmultit, ca sa evite noua taxa; de ce s-a razgandit Basescu in cazul datoriei Rompetrol; pretul benzinei a luat foc la sfarsit de an; 2010, un an cu scandaluri pentru Bursa.

Ca sa nu fie nevoiti sa plateasca o taxa auto cu pana la 50% mai mare de la 1 ianuarie 2011 si pentru ca nici nu au posibilitatea sau nu isi doresc sa cumpere o masina noua, multi s-au inghesuit in noiembrie sa cumpere autoturisme la mana a doua, remarca Gandul, care face si un top al celor mai vandute masini second-hand. De la inceputul lui 2009 pana acum, economia romaneasca a pierdut 645.000 de angajati, dintre care 470.000 din mediul privat si 119.000 din sectorul public.

"De ce s-a sucit Basescu in cazul datoriei Rompetrol", se intreaba Adevarul, constatand ca la intalnirea de ieri cu reprezentantii KazMunaiGaz pe tema datoriei Rompetrol, presedintele a mers de ideea ca nu vrea sa creeze probleme rafinariei, dupa ce, in august, spusese ca o va executa silit daca nu plateste intreaga suma pana la 30 septembrie. Centrala OMV Petrom de la Brazi este singurul nou producator de energie care va fi pus in functiune cu certitudine in Romania pana in 2020.

Pretul benzinei a luat foc la sfarsit de an: conform Evenimentului Zilei, carburantii s-au scumpit de trei ori in doar zece zile, iar de Anul Nou ni se pregatesc noi majorari, astfel ca benzina cea mai ieftina va depasi 5 lei/litru. Orange si World Wide Fund for Nature au lansat un sistem de etichetare ecologica care evalueaza performanta de mediu a telefoanelor, foarte asemanator celui folosit pentru aparatele electrocasnice si pentru automobile.

Adoptarea noii legi privind asigurarea obligatorie a locuintelor, care exclude din sistemul de asigurare impotriva catastrofelor a proprietarilor care au cumparat o polita facultativa, inseamna revenirea la normalitate, pentru ca pune PAID in competitie cu ceilalti asiguratori, sunt de parere brokerii de asigurari citati de Ziarul Financiar. Bursa de la Bucuresti a avut anul acesta parte mai mult de scandaluri decat de evenimente care sa se reverbereze in mod pozitiv in randul investitorilor.

Mai prinde Romania zona euro? Presedintele Basescu, citat de Romania Libera, spune ca Romania va evalua la anul daca e cazul sa treaca la moneda unica in 2015: "Din aceasta criza am inteles, in primul rand, ca este relativ usor sa fii in zona euro, insa problema este daca o economie este pregatita pentru a fi in zona euro". Mai mult de jumatate din romanii majori au economisit bani pe parcursul anului 2010, insa majoritatea celor care au economisit au preferat sa tina banii in casa, nu la banca.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7816918
7816918
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.