Revista presei economice din Romania

Postat la 13 decembrie 2010 14 afişări

Uzina auto de la Mioveni lucreaza si sambata pentru a face fata comenzilor de Duster; Tiriac, Taher sau Becali, expropriati pentru dezvoltarea aeroportului Otopeni; cat de buna a fost spargerea CFR din 1998, tinand cont de starea dezastruoasa in care au ajuns caile ferate?

Anul acesta, 80% dintre sambete au fost zile de lucru la uzina de la Mioveni si ar fi nevoie ca fabrica sa functioneze inclusiv duminicile pentru a putea face fata comenzilor de Duster, in special la export, unde au plecat aproape 240.000 de unitati (masini si kituri) din 450.000 produse, scrie Gandul. Somerii nu vor mai primi bani de somaj daca refuza un loc de munca, indiferent de distanta fata de localitatea de domiciliu, sau nu participa la programe de formare profesionala.

In timp ce se plaseaza pe ultimul loc in UE in privinta incasarilor la bugetul general consolidat, Romania ocupa locul 9 la ponderea remunerarii angajatilor la stat in totalul veniturilor si pe locul al doilea dupa Grecia, anunta Adevarul, citand o analiza a Consiliului Fiscal. Acordurile petroliere pentru explorarea si productia de hidrocarburi pe platoul continental castigat de Romania la Haga vor fi semnate in aceasta saptamana.

Dezvoltarea Aeroportului Henri Coanda se ciocneste de cei care au in zona proprietati bune de expropriat: Romania Libera prevede ca, alaturi de localnicii Tunariului, vor fi expropriati si oamenii de afaceri Ion Tiriac, Fathi Taher sau Gigi Becali. Daca ministrul Transporturilor viseaza o Constanta ajunsa al doilea port al Europei, operatorii navali spun ca s-a ajuns ca prin acest port sa fie aprovizionata doar zona de est a tarii, cea de vest preferand aducerea marfurilor prin Adriatica.

Cu toate ca banii adunati de Fisc din executari silite sunt mai putini in 2010, fiscul a facut popriri pe conturi bancare in valoare de 2,38 mld. in primele trei trimestre, cu 18% mai mult ca anul trecut, remarca Evenimentul Zilei. Din generozitatea guvernului Boc, 25 de imobile şi peste 500.000 mp de teren s-au transferat, fara plata, catre Biserica Ortodoxa Romana, intre care complexul hotelier Tismana (judetul Gorj) sau birouri si teren aferent de 3.483 mp la Drobeta-Turnu Severin.

Cat de buna a fost spargerea CFR facuta la sfatul Bancii Mondiale, avand in vedere starea dezastruoasa de astazi a cailor ferate? se intreaba Ziarul Financiar, tinand cont de evolutia din alte tari ca Germania, Franta sau Austria, unde caile ferate au ramas intr-un holding prin care statul isi poate realiza obiectivele de imbunatatirea a vitezei de transport, de calitate si de scadere a preturilor. Competitia austriecilor de la Erste si Raiffeisen urca fondurile mutuale la noi maxime.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7808835
7808835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.