Revista presei economice din Romania

Postat la 01 decembrie 2010 10 afişări

Ministrul finantelor sustine reducerea CAS; Consiliul Concurentei investigheaza piata tigarilor; statul promite ca pana in 2011 vor fi instalate in tara 1.160 de antene Wimax; cat de solide sunt semnele redresarii economiei reale din ultima vreme?

Ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, crede ca trebuie luata in calcul reducerea CAS; ce crede ministrul despre impozitarea muncii, legalizarea prostitutiei si impozitarea Bisericii aflam din Gandul. Preturile apartamentelor din Bucuresti oferite spre vanzare au scazut in medie cu 15% in acest an, astfel incat garsonierele din Capitala au ajuns sa fie chiar si cu 6.000 de euro mai ieftine decat la inceputul anului.

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie pe piata tigaretelor, suspectand o intelegere intre mai multi agenti economici privind stabilirea pretului, informeaza Evenimentul Zilei. Compania de Drumuri va publica pana pe 5 decembrie anunturile de licitatie pentru trei tronsoane de autostrada de pe coridorul IV paneuropean; lucrarile, pentru 156 km, ar trebui sa fie gata in 2013.

"Dunare-Bucuresti, un proiect de 800 de milioane de euro", scrie Adevarul; investitia, o prioritate a Strategiei Dunarii, ar putea fi gestionata de un consiliu al primarilor de comune de pe traseul canalului, insa pentru Bucuresti va fi necesara o lege speciala pentru ca proiectul sa fie reluat in parteneriat public privat. Pana in 2011 vor fi instalate in tara 1.160 de antene Wimax care vor oferi internet de mare viteza, in prezent fiind instalate doar 31% din total.

La 20 de ani de la deschiderea primei afaceri - cofetaria Ana Pan -, George Copos, unul dintre cei mai bogati oameni ai Romaniei, povesteste Romaniei Libere despre inceputurile sale in afaceri. Studiu de caz in sanatate: dupa ce spitalele au fost preluate de autoritatile locale, angajatii spitalului din Borsa nu si-au mai luat lefurile pe octombrie, iar la Viseu de Sus, autoritatea locala a anuntat ca nu mai are bani pentru plata intretinerii cladirii si a cerut comunelor din zona sa vina cu bani de acasa.

Prima tranzactie de 100 mil. euro din martie 2008 incoace, revenirea vanzarilor de camioane sau mentinerea exporturilor pe plus de 26% sunt semnale ca economia poate reintra pe crestere in 2011, constata Ziarul Financiar, insa intrebarea e daca aceste semnale indica sau nu o dezmortire reala a economiei. BNR a redus dobanda cu 4% de la inceputul anului, insa creditele in lei raman aproape de nivelul dinainte de criza.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7767496
7767496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.