Revista presei economice din Romania

Postat la 26 noiembrie 2010 22 afişări

Criza va continua cu somaj si bani scumpi, avertizeaza Adrian Vasilescu (BNR); cumparatorii romani pot profita de Cyber Monday din SUA; caldura nu se va scumpi in aceasta iarna, sustin autoritatile; majoritatea noilor firme infiintate in acest an sunt din comert, agricultura si consultanta.

"Cum pot romanii sa cumpere haine, telefoane, televizoare cu pana la 50% mai ieftine" isi intituleaza Gandul un articol despre Black Friday si Cyber Monday din SUA - doua zile in care comerciantii americani ofera, in magazine si online, reduceri semnificative de preturi. Concurentul de odinioara al cinematografului Patria cand venea vorba de premiere, sala Favorit din cartierul Drumul Taberei va deveni mall cultural, cu mediateca, sala de spectacole si sala de film.

"Criza va continua cu somaj si bani scumpi", declara Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, intr-un interviu pentru Romania Libera, atragand atentia asupra unui nou pericol care ar putea aparea la nivel mondial in cazul in care China ar intra in recesiune - "s-ar putea sa vedem ce nu a vazut omenirea pana acum". Sistemul de plati online e-Romania va fi lansat oficial in decembrie, urmand ca in cel mult un an si jumatate cetatenii sa poata plati darile catre stat prin internet.

Folosirea termenului de iminenta a incetarii de plati in legatura cu un stat de catre un inalt oficial al FMI este o greseala, declara pentru Adevarul fostul ministru de finante Daniel Daianu, referindu-se la controversata afirmatie a sefului FMI despre situatia financiara a Romaniei si a altor tari europene. Pretul mediu al gigacaloriei va fi mai mare in aceasta iarna fata de sezonul trecut cu aproximativ 10%, dar acesta se aplica deja si a fost majorat dupa cresterea TVA de la 19 la 24%, explica autoritatile.

Circa o treime din firmele infiintate in primele zece luni ale anului au ca obiect de activitate comertul, urmat de agricultura, consultanta si constructii, informeaza Evenimentul Zilei, iar daca anii trecuti majoritatea firmelor infiintate erau organizate SRL, anul acesta s-au inmultit persoanele fizice autorizate. Firmele de recrutare estimeaza ca oferta de locuri de munca din domeniul energiei eoliene o va egala pe cea din IT in 2011.

Conform unor surse de pe piata citate de Ziarul Financiar, principalii finantatori ai statului sunt BCR, BRD, Raiffeisen si Banca Transilvania, care aveau si cele mai mari sume plasate la vechiul imprumut de 1,4 mld. euro si au licitat si acum pentru emisiunea de obligatiuni de stat pe trei ani pe piata interna in valoare de 1,3 mld. euro. Hotelierii din Capitala vad semne pozitive anul viitor, pe fondul unei cereri in crestere cu 7%, cei mai optimisti fiind directorii hotelurilor de cinci stele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7750611
7750611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.