Revista presei economice din Romania

Postat la 22 noiembrie 2010 16 afişări

Salariatii din constructii, cei mai rentabili pentru angajatori; Guvernul vrea sa scuteasca mai multe firme de plata TVA; terminarea caii ferate Bucuresti-Constanta va mai intarzia un an; actiunile Daimler devin disponibile la Bursa de Valori.

Angajatii din constructii reprezinta categoria de personal care genereaza cele mai mari profituri angajatorilor, a socotit Gandul, in conditiile in care fiecare astfel de salariat ii aducea, in 2009, patronului sau 6.430 de lei in timp de un an. Guvernul estimeaza ca bancile cu profit vor cumula castiguri de maxim 2 mld. lei in acest an, usor mai mici decat in 2009, iar veniturile obtinute din impozitul pe profitul institutiilor vor insuma 320 mil. lei, cu un miliard sub bugetul initial.

Silviu Cerna, fost membru in CA al BNR, explica, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, de ce Romania se afla in una dintre cele mai bune perioade din istoria sa moderna si propune cateva solutii pentru iesirea tarii din criza. Executivul a transmis catre CE un plan de masuri privind absorbtia banilor comunitari, pentru a nu risca retragerea fondurilor incepand cu 2012; printre masuri figureaza salarii mai mari in autoritatile de management si conditii mai dure in contracte.

Guvernul va solicita Consiliului de Ministri ai UE ca plafonul peste care firmele sunt obligate sa plateasca TVA sa creasca la 50.000 de euro, in conditiile in care maximul practicat in majoritatea statelor UE este de 35.000 de euro, informeaza Adevarul. Topul tarilor cautate de lanturile de supermarketuri: din 220 de retaileri chestionati intr-un sondaj CBRE, aproape o cincime au declarat ca intentioneaza sa deschida un nou magazin in Romania.

Calea ferata Bucuresti-Constanta se scumpeste si va mai intarzia un an, desi calendarul initial prevedea definitivarea lucrarilor in acest an, anunta Romania Libera; una dintre explicatii este ca fiscul a sechestrat vagoanele CFR, iar din acest motiv compania cere bani in plus de la buget. Se pregateste America de o noua criza a ipotecilor? Scandalul executarilor silite frauduloase din SUA ameninta solvabilitatea bancilor, sustine acelasi ziar.

Banca Transilvania, institutie de credit cu capital majoritar privat local, a devenit la sfarsitul trimestrului al treilea cea de-a patra mare banca dupa active, cu o cota de piata de 6,2%, calculeaza Ziarul Financiar. Investitorii locali vor putea acces la actiunile Daimler AG, producatorul automobilelor Mercedes, direct de la Bucuresti incepand cu 23 noiembrie, dupa ce conducerea BVB a aprobat introducerea la tranzactionare a titlurilor pe sistemul alternativ ATS.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7737183
7737183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.