Revista presei economice din Romania

Postat la 26 octombrie 2010 11 afişări

Statul a deschis deja 16 dosare in justitie contra KazMunaiGaz; AmCham pledeaza pentru cota unica si plafonarea CAS; H&M, C&A si Decathlon continua extinderea, de data aceasta cu magazine la Constanta.

Investitorii americani sustin ca Romania are nevoie de cota unica pentru a fi competitiva: potrivit Gandul, AmCham considera ca prin mentinerea cotei unice de impozitare si plafonarea contributiilor pentru asigurari sociale se mentine competitivitatea Romaniei la nivel regional si se fiscalizeaza economia gri. In ultimele doua luni, cele mai vandute doua modele de laptopuri ale magazinului online de produse IT n-au mai depasit valoarea de 2.250 de lei.

Ministerul Finantelor a ales calea tribunalelor pentru a recupera cele 516 milioane de euro de la Petromidia, deschizand 16 dosare pana acum, desi grupul KazMunaiGaz spune ca vrea sa ajunga la o intelegere cu autoritatile romane, informeaza Evenimentul Zilei. Multimilionarul om de afaceri israelian Eli Davidai, cel care a adus in Romania brandurile Pepsi si Burger King, a devenit cetatean roman, dupa ce a incercat timp de mai multi ani sa obtina cetatenia.

Tinerii romani nu mai au acelasi simt al proprietatii precum parintii lor, remarca Adevarul: sa stai cu chirie este mai ieftin decat sa platesti rate la un credit imobiliar si, in plus, ai o mobilitate mai mare, in cazul schimbarii serviciului, a orasului de rezidenta sau chiar daca decizi sa pleci in alta tara. Consortiul Nabucco a decalat iar termenele-cheie din proiect - constructia conductei nu va mai incepe in 2011, ci in 2012, iar functionarea propriu-zisa a gazoductului ar putea incepe abia in 2015.

O eventuala majorare a salariului minim acceptata de FMI ar putea inlocui practic in sistemul bugetar revenirea la nivelurile de salarizare dinainte de taierea cu 25%, iar veniturile la buget ar creste in cazul majorarii salariului minim in sectorul privat, calculeaza Romania Libera. Tulcea, un judet de asistati social - aproape jumatate din populatia totala de 250.000 de persoane primeste ajutoare, multi dintre ei fara sa aiba dreptul legal.

Ziarul Financiar anunta ca H&M, C&A si Decathlon continua sa semneze contracte pentru extinderea in Romania, cel mai nou proiect ales de cei trei retaileri fiind Maritimo Shopping Center din Constanta, dezvoltat de fondul austriac de investitii Immofinanz. Una din trei Dacii vandute la export este un Duster; SUV-ul a luat fata Sandero la cinci luni dupa ce a fost lansat pe piata europeana, depasind modelul de clasa mica atat la exporturi, cat si la productia de la Mioveni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7562854
7562854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.