Revista presei economice din Romania

Postat la 20 octombrie 2010 55 afişări

Observatorul preturilor online va inghiti 2 milioane de euro; urmatoarea generatie a Logan va fi proiectata integral in Romania; comerciantii critica intentia Guvernului de a impozita cupoanele acordate gratuit de catre firme si magazine persoanelor fizice.

Paradoxul preturilor in Romania: creste productia de grau, se scumpeste si painea, remarca Gandul: anul acesta vom exporta circa doua milioane de tone de grau, in valoare de peste 420 milioane de euro, insa productia buna nu va tine pe loc pretul painii, spun producatorii. Urmatoarea generatie a modelului Logan va fi proiectata integral in Romania, de catre inginerii din cadrul Renault Technologie Roumanie, si va costa mai putin, anunta compania.

Observatorul preturilor (un portal web pe care vor aparea, saptamanal, preturile din intreaga tara, in principal la produsele de baza) a fost aprobat spre finantare si va avea parte de fonduri in suma de 2 milioane de euro, a anuntat ministrul Economiei, Ion Ariton, citat de Evenimentul Zilei. Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, nu incurajeaza amnistia fiscala ca solutie de a colecta bani la buget, in schimb da vina pe impredictibiliatea fiscala pentru reticenta investitorilor straini.

Aproximativ 8% din angajati sunt hartuiti psihologic de sefi, iar alti 41% au sefi care tipa sau care se poarta urat cu subalternii, sustine Adevarul; numarul celor care sunt terorizati la serviciu este mai mare, deoarece unor intervievati le-a fost teama sa spuna adevarul, sustin sociologii care au realizat cercetarea. Partidele politice se intrec in masuri economice pe care vor sa le propuna FMI, dar oficialii din Finante spun ca tintele de deficit bugetar nu sunt negociabile.

In loc sa scada, dobanzile cresc: creditele noi acordate populatiei in moneda nationala pe o perioada intre unul si cinci ani au avut in luna august dobanzi cu pana la 5% mai mari decat in luna precedenta, arata datele BNR, preluate de Romania Libera. Guvernul bulgar are vesti proaste pentru romanii care-si cumpara masini mai ieftine decat taxa de inmatriculare: tarifele pentru autoturismele vechi si poluante vor creste din 2012.

Potrivit Ziarului Financiar, comerciantii apreciaza ca intentia Guvernului de a impozita cupoanele acordate gratuit de catre firme si magazine persoanelor fizice va restrange si mai mult comertul, iar analistii financiar se intreaba cum va fi colectat acest impozit, care ar trebui platit de beneficiar, adica de cel care primeste un cupon. Romania ocupa, cu sapte firme, locul patru intr-un top care reuneste cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrala, clasament realizat de Deloitte.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7504075
7504075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.