Revista presei economice din Romania

Postat la 06 octombrie 2010 7 afişări

Deputatii modifica OUG 50; ministrul de interne incearca sa negocieze cu bancile conditii mai favorabile pentru politistii cu credite; managerii cred ca ultimul trimestru va fi mai bun pentru export, nu si pentru consumul intern; Clujul, un oras preferat de angajatorii straini.

Ministrul de interne catre politisti: arestati dobanzile! Gandul scrie ca ministrul Traian Igas a dispus ca sefii inspectoratelor judetene de politie sa negocieze cu bancile in aceasta saptamana conditii mai faborabile pentru politistii care au contractat credite. In primele doua zile de la deschiderea oficiala, peste 20.000 de persoane au trecut pragul centrului comercial Cocor, in conditiile in care magazinul are inchiriate in prezent peste 85% din spatiile comerciale.

Clientii pot sa-si ia adio de la marjele de 1% pe care visau sa le obtina in negocierile cu bancile, anunta Evenimentul Zilei: creditorii vor putea aplica in continuare marjele de dobanda pe care le-au propus clientiilor in luna septembrie prin actele aditionale la creditele vechi, conform modificarii aduse de deputati la OUG 50/2010. Seful Fiscului, Sorin Blejnar, a explicat ca a pus sechestru pe unele active ale Rompetrol Rafinare "ca sa nu mai luam o ţeapa".

Preturile cresc, salariile scad, constata Adevarul: august a fost a cincea luna consecutiva de decalaj dintre scumpiri si dinamica veniturilor, iar scaderea puterii de cumparare a devenit un fenomen cronic. Jay Glick, CEO al furnizorului de echipamente petroliere Lufkin Industries, sustine ca Romania poate avea mai mult petrol decat estimeaza, cu conditia ca zacamintele sa fie mult mai bine exploatate, lucru valabil si pentru potentialul de gaze neconventionale din subsol.

Coridorul verde al Dunarii, blocat de interesele latifundiarilor? Romania pierde milioane de euro din fondul de mediu al UE din cauza lui Culita Tarata, Trita Fanita, Ioan Nicolae sau Doru Ioan Taracila, informeaza Romania Libera. La Cluj urmeaza sa apara 100 de locuri de munca oferite in domeniul serviciilor IT de catre compania Office Depot, iar in doar cateva luni, patru mari investitori au anuntat crearea aici a peste 2.000 de locuri de munca, cele mai multe pentru informatici si finantisti.

Cum vad executivii businessul pe final de an: pentru exportatori e mai bine, comertul si consumul stagneaza in cel mai bun caz, rezuma Ziarul Financiar opiniile mai multor manageri care cred ca trimestrul patru ar putea fi mai bun, in ton cu ce se intampla pe pietele externe care s-au oprit din recesiune. Guvernatorul Mugur Isarescu afirma ca BNR nu tine artificial cursul la 4,2 lei/euro, contrazis de Dinu Patriciu, care sustine ca acum cursul real ar trebui sa fie de 4,7-4,8 lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7449634
7449634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.