Revista presei economice din Romania

Postat la 05 octombrie 2010 56 afişări

Viorel Catarama acuza lipsa de unitate a oamenilor de afaceri din Romania; locuintele noi din Bucuresti s-au ieftinit cu 7% intr-o luna; seful BCR explica de ce bancile vor continua sa acorde credite in euro.

Cum s-au evaporat banii pagubitilor de la Planorama dezvaluie Evenimentul Zilei: masini scumpe si bonuri de benzina pe banda rulanta - franturi din contabilitatea Euro Habitat arata cum s-au cheltuit banii oamenilor, care se intalnesc azi in prima adunare a creditorilor. Compania americana Lufkin Industries, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de echipamente şi servicii pentru industria petroliera, inaugureaza miercuri lucrarile de construcţie la fabrica de la Ploieşti.

Imaginea Bucurestiului ca oras de business, mai proasta de la an la an: din cele 36 de orase supuse analizei Cushman&Wakefield, Bucurestiul ocupa a 35-a pozitie, fiind urmata doar de Atena, in timp ce topul celor mai bune locuri in care sa dezvolti o afacere este deschis de orase precum Londra, Paris si Frankfurt, informeaza Gandul. Fondurile private de pensii performeaza bine chiar si pe timp de criza si se apropie vertiginos de pragul primului miliard de euro aflat in administrare.

Oficiali ai statului kazah vor veni la Bucuresti in urmatoarele saptamani pentru a negocia cu reprezentantii statului roman rascumpararea pachetului de 44,69% din actiunile Rompetrol Rafinare, scrie Adevarul, insa statul roman nu recunoaste aceste actiuni ca fiind in patrimoniul sau, intrucat conversia obligatiunilor in actiuni din 30 septembrie este ilegala. Proprietarii de locuinte noi din Bucuresti au redus preturile solicitate cu pana la 7% in luna septembrie fata de august.

"Fata bolnava a comertului cu carne": Romania Libera publica un reportaj din comuna Calugareni, aflata la 50 de kilometri de Bucuresti, unul dintre cartierele generale ale samsarilor de carne din sudul tarii si o sursa de carne provenita de la animale bolnave. Bancile vor continua sa acorde credite in euro, pentru ca este forma de finantare cea mai solicitata de clientii din Romania datorita diferentialului de dobanda inca inalt, declara la Dubrovnik presedintele BCR, Dominic Bruynseels.

Omul de afaceri Viorel Catarama, care controleaza compania Elvila, da un interviu Ziarului Financiar in care acuza lipsa de unitate a oamenilor de afaceri din Romania, care nu pot face front comun pentru proiecte de importanta nationala. Renault Technologie Roumanie, al doilea centru tehnologic ca marime al constructorului francez dupa cel de la Paris, a devenit de la 1 octombrie prima divizie a Renault din Romania a carei conducere a fost preluata de un roman.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7446514
7446514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.