Revista presei economice din Romania

Postat la 29 iulie 2010 12 afişări

Dacia pregateste in secret noul Logan, Dinu Patriciu vrea sa renuntam la FMI asa cum a facut-o Ungaria, Patriarhia sustine ca nu primeste bani de la buget decat pentru o treime dintre angajati, iar KazMunaiGaz nu mai poate delista Petromidia pana nu rascumpara obligatiunile.

Ca sa respecte tinta impusa de FMI a raportului dintre cheltuieli si venituri, pentru ca nu a taiat din cheltuieli, statul a preferat pur si simplu sa nu mai achite la timp facturile catre firme, ajungand sa cumuleze datorii de circa 3,1 miliarde de lei catre mediul privat, releva Gandul. Dacia pregateste in secret noul Logan care ar putea fi pus in vanzare in 2012; masina va avea motoare mai economice, faruri cu LED-uri si o caroserie mai moderna.

In anul tolerantei zero fata de evaziune, graul si faina se vand fara acte in cantitati industriale; Evenimentul Zilei a constatat ca sunt doua preturi - unul cu documente, altul la negru, paguba anuala la buget ajungand la 1 miliard de euro. Expertii FMI avertizeaza asupra unei cresteri a cuantumului imprumuturilor neperformante pana la 20%, dupa ce la finele lui 2009, creditele performante reprezentau 15,3%, in timp ce unii dintre analistii autohtoni cred ca restantele ar putea creste chiar mai mult.

Dinu Patriciu considera ca modelul Ungariei ar trebui sa fie urmat si de Romania, care ar face bine sa-i trimita acasa pe cei de la FMI, care "habar nu au de economie". Cu banii dati pe spagi intr-un an, o familie formata din trei persoane ar putea merge intr-un concediu all-inclusive timp de o saptamana, socoteste Adevarul, citand jurnalul unui tanar care si-a notat fiecare spaga pe care a platit-o in decursul unui an la medici, politisti sau reprezentanti ai primariilor.

Romania va reveni, pe termen mediu, la crestere economica sustinuta, iar imobiliarele sunt una dintre cele mai mari oportunitati de investitii pe plan local, crede Mark Mobius, seful Franklin Templeton, viitorul administrator al Fondului Proprietatea, citat de Romania Libera. Finantele BOR: Patriarhia Romana sustine ca isi plateste singura doua treimi din angajati si doar o treime dintre salariatii beneficiaza de sprijin la salariu de la bugetul de stat.

KazMunaiGaz nu poate delista Petromidia pana nu rascumpara obligatiunile Rompetrol Rafinare, scrie Ziarul Financiar, consemnand decizia CNVM de a bloca delistarea pana la clarificarea situatiei juridice a obligatiunilor. Italienii de la Alenia Aeronautica au ridicat miza in lupta pentru dotarea armatei romane cu avioane de lupta si se ofera sa investeasca un miliard de euro in economia romaneasca daca statul va accepta oferta pentru 24 de aeronave Eurofighter nu mai vechi de 2004.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6742877
6742877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.