Revista presei economice din Romania

Postat la 16 iulie 2010 16 afişări

Guvernatorul Mugur Isarescu admite ca pana la urma se va ajunge la majorarea impozitelor, AVAS iarta ArcelorMittal Galati de investitiile planificate pentru 2010 si 2011, ofertele de apartamente ieftine pot contine surprize neplacute, iar bulgarii continua sa ne asalteze cu oferte turistice.

Ca sa evite concedierea unor angajati ai ArcelorMittal Galati, AVAS a decis sa incheie un act aditional cu investitorul, prin care investitiile pentru 2010 si 2011 sa fie considerate doar "generice" si "orientative", dezvaluie Gandul. Usoara redresare a interesului pentru calatoriile cu avionul - agentiile au vandut bilete de avion de 153 milioane de euro in primele sase luni, cu 4,5% peste valoarea din aceeasi perioada a anului trecut.

Ce surprize neplacute ascund apartamentele noi ieftine: specialistii ii avertizeaza pe cei interesati de achizitia unei case ca "ieftin" poate presupune o serie de surprize neplacute, scrie Evenimentul Zilei. Daca ar fi nevoita sa acopere deficitul bugetului de asigurari sociale de stat, BNR si-ar cheltui echivalentul rezervei de aur intr-un singur an, conform guvernatorului Isarescu.

Vazand avalansa mare de turisti romani pe litoralul bulgaresc, vecinii de la sud de Dunare au mai introdus o noua statiune in portofoliul agentiilor de turism din Romania - Primorsko, informeaza Adevarul. Guvernatorul Isarescu admite ca Romania va ajunge probabil la majorarea impozitelor, dar pana atunci trebuie extinsa baza de impozitare si eliminate exceptiile de taxare, altfel nu vor fi generate venituri suplimentare.

Cele sapte nenorociri ale anului 2010, in viziunea lui Vosganian: liberalul a facut o lista cu sapte probleme pe care le anticipeaza pentru economia Romaniei in acest an, lista preluata de Romania Libera. Cand vor ajunge sa lucreze la capacitate maxima, asiguratorii grupati in PAID (Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor) ar putea aduna peste 160 milioane de euro in fiecare an din asigurarea obligatorie a locuintelor.

Cumparatorii romani au lasat anul trecut peste 80 milioane de euro in magazinele Zara si C&A, iar Zara a devenit de departe cel mai performant brand strain prezent in tara, consemneaza Ziarul Financiar. Razboiul preturilor in telefonia mobila continua, de data aceasta cu o promotie: Vodafone a anuntat ca reduce in perioada 15 iulie - 31 august preturile pentru noua modele de telefoane mobile pentru clientii noi, ajungand in anumite cazuri chiar la 0 euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6575676
6575676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.