Revista presei economice din Romania

Postat la 05 iulie 2010 13 afişări

Revenim la impozitul progresiv? Cine va fi cumparatorul Boom TV? Vom avea tarife mai mari anul acesta la mare? Unde e mai ieftin la supermarket - in Ungaria, in Bulgaria sau poate in Moldova?

Ziarul Gandul i-a intrebat pe cativa politicieni cum se protejeaza de deprecierea leului - printre cei care au raspuns sunt Radu Berceanu, Silviu Prigoana sau Miron Mitrea. Tarifele postale interne si internationale au crescut cu peste 4% la Compania Nationala Posta Romana, cu exceptia celor pentru transferul de bani e-mandat, mandate online, mandate postale si prestatiile din sfera serviciului postal universal.

In parcarea hipermarketurilor Tesco sau Cora din Szeged nu exista rand fara masini cu numere romanesti, iar unul din zece clienti e roman, scrie Evenimentul Zilei, intr-un reportaj in care incearca sa compare preturile la alimente in Ungaria, Bulgaria, Moldova si Romania. Companiile care se infiinteaza sau care isi muta sediul social vor trebui sa obtina de la Fisc doua acte suplimentare, care vor lungi procesul.

Adevarul publica un reportaj de la Fantanele, judetul Constanta, unde firma ceha CEZ construieste cel mai mare parc eolian din Europa, 115 turbine fiind deja ridicate. "Boom TV, povestea unui esec": La doar patru ani de la infiintare, cu datorii ce depasesc 70 de milioane de euro si depasit de concurenti, Boom TV cauta acum un cumparator.

Cum a ajuns un roman printre profesionistii fotbalului american: timisoreanul Zoltan Mesko castiga 280.000 de dolari pe an jucand in National Football League, scrie Romania Libera. Valul scumpirilor in urma modificarii TVA a ocolit, cel putin deocamdata, riviera romaneasca, iar hotelierii si proprietarii de pensiuni nu intentioneaza sa modifice tarifele, din cauza numarului redus de turisti.

Cifrele din spatele insolventei proiectului imobiliar My Dream din Pipera: 131 de apartamente nevandute si datorii de 17 milioane de euro, contabilizeaza Ziarul Financiar. "Cota unica este greu de aparat in momentul acesta si nu exclud revenirea la o impozitare progresiva", spune consultantul Doru Lionachescu, care apreciaza ca in ritmul in care mergem, e posibila venirea la putere a unui guvern de tehnocrati.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6494216
6494216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.