Revista presei economice din Romania

Postat la 17 iunie 2010 15 afişări

Managerii cred in continuare in stimulentele oferite de stat, Adriean Videanu crede in proiectul South Stream, iar bancile cred ca sansa de aderare a Romaniei la zona euro face creditele imobiliare in valuta mult mai sigure decat cele de consum.

Daca aveti noroc, gasiti pachete turistice in strainatate la pret redus si cu 40%, sustine Gandul, care examineaza avantajele si dezavantajele ofertelor "last minute". Conform Comisiei Nationale de Prognoza, desi Guvernul a promis ca taierile de pensii si salarii vor fi anulate la anul, momentul revenirii pensiilor si al salariilor ar putea fi amanat si pana in 2014, cand Romania ar putea inregistra o crestere economica de 5,2%.

"Adio, credite de consum in valuta" - Evenimentul Zilei detaliaza motivele pentru care bancile se feresc sa mai dea credite de consum in euro sau alte valute, desi cu totul alta e situatia la capitolul imprumuturilor imobiliare. Gazprom si autoritatile romane au inceput analiza privind posibila participare a Romaniei la realizarea gazoductului South Stream, iar seful Gazprom, Aleksei Miller, vine la toamna la Bucuresti, invitat de Adriean Videanu.

34% dintre directorii executivi de la 150 de companii de top din Romania considera acum ca stimulentele statului sunt cel mai important catalizator care poate relansa economia, potrivit unei analize a Deloitte Romania, citata de Adevarul. Infiintarea celor doua noi companii-gigant rezultate in urma restructurarii sectorului energetic de stat, Hidroenergetica si Electra, nu va putea fi posibila mai devreme de doua luni, din cauza unor probleme juridice cu sindicatele.

Chiar daca Romania nu se va putea prezenta in timp util la FMI pentru a obtine cele 850 de milioane de euro din transa a patra, pensiile si salariile de la stat vor fi taiate din iulie, insa taierea de 25% nu va fi insa completa pentru salariati decat de la 12 august, a calculat Romania Libera. Acelasi ziar face o harta a celor doua Romanii, una care consuma, alta care plateste: jumatate din judete primesc de la bugetul de stat mai multi bani decat reusesc sa incaseze din impozitele principale.

Agentii de vanzari ai TiriacAuto ies din showroomuri si pleaca pe teren, in incercarea de a gasi clienti, primele vizate fiind companiile care ar putea avea nevoie de o reinnoire a flotei, scrie Ziarul Financiar. Hershey, Nestle, Ulker, dar si fonduri de investitii ca Advent sau Mid Europa Partners figureaza printre numele care ar putea fi interesate sa cumpere activele din Romania ale Cadbury (fabrica de ciocolata Kandia si doua terenuri).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6426431
6426431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.