REVELION 2014: Cât au cheltuit românii care au petrecut noaptea dintre ani în staţiunile din ţară

Postat la 03 ianuarie 2014 144 afişări

Aproape 111.000 de români au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară, în urcare cu 15% faţă de anul anterior, şi au cheltuit circa 95 milioane lei, în creştere tot cu 15%, iar numărul celor care au ales destinaţii din străinătate a fost mai mare cu 30%, respectiv 10.000 de turişti, potrivit FPTR.

REVELION 2014: Cât au cheltuit românii care au petrecut noaptea dintre ani în staţiunile din ţară

 "Aceştia au cheltuit în afara ţării, numai pentru servicii turistice, aproximativ 5,3 milioane euro, în creştere cu 70% faţă de anul anterior", potrivit estimărilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervări www.RezEx.ro şi a unui sondaj aplicat în rândul operatorilor din turism.

Evoluţia a fost influenţată de "puntea" zilelor libere dintre Crăciun şi Revelion, menţinerea tarifelor, atât în ţara cât şi în străinătate, ofertele propuse de agenţii, hoteluri, pensiuni, restaurante şi cluburi, respectiv faptul că românii au început să renunţe la economii în ceea ce priveşte cheltuielile aferente vacanţelor, arată FPTR.

Ctiti mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revelion-2014-cat-au-cheltuit-romanii-care-au-petrecut-noaptea-dintre-ani-in-statiunile-din-tara-11847270
11847270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.