Reţeaua "NAŞILOR" din CFR - Drumul banilor de la călătorii fără bilet: de la toaletele trenurilor la chioşcurile din Gara de Nord

Postat la 25 octombrie 2012 23 afişări

În dosarul de corupţie din cadrul CFR Călători, prejudiciul este de 200 de milioane de lei. Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet, iar transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor. La Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, procuror Alina Popescu, a redat traseul pe care îl aveau banii de la călători. "Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contavenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor", a spus Popescu. Prejudiciul estimat în perioada vizată de anchetă, respectiv un an şi jumătate, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cfr,
gara de nord,
bilete,
controlori
/actualitate/reteaua-nasilor-din-cfr-drumul-banilor-de-la-calatorii-fara-bilet-de-la-toaletele-trenurilor-la-chioscurile-din-gara-de-nord-10257016
10257016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.