Reţeaua de sănătate Regina Maria, investiţie de 3,5 milioane de euro în echipamente de laborator

Autor: Georgiana Călin Postat la 11 aprilie 2017 338 afişări

Reţeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat cel mai automatizat laborator din sistemul autohton de sănătate - după spusele reprezentanţilor săi - dotat cu sisteme medicale în valoare de 3,5 milioane de euro.

Reţeaua de sănătate Regina Maria, investiţie de 3,5 milioane de euro în echipamente de laborator

Laboratorul Central REGINA MARIA deserveşte, zilnic, 2200 de pacienţi din Reţea şi are o capacitate anuală de procesare de 20 de milioane de teste. Laboratorul are o suprafaţă totală de 2700m², iar amenajarea acestuia a fost realizată în decursul a  şapte luni.

„Laboratorul Central este un reper tehnologic pentru medicina de profil din România şi este construit după aceleaşi standarde  ca orice altă unitate din Reţeaua de sănătate REGINA MARIA. Investiţia în amenajarea spaţiului se ridică la aproape 1 milion de euro, la care se mai adaugă valoarea liniei de echipamente medicale, cea mai mare din ţară în acest moment. Roche Diagnostic înseamnă inovaţie şi pasiune pentru ştiinţă, iar asocierea Reţelei cu aceste valori va avea, cu adevărat, impact în viaţa oamenilor. Specialiştii din Laboratorul Central au la dispoziţie cele mai performante echipamente de diagnostic, unele dintre ele unice în România, ceea ce presupune beneficii directe pentru medicii clinicieni, dar, mai ales, pentru pacienţii pe care îi avem în grijă”, menţionează Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate REGINA MARIA.

Sistemele tehnologice din acest departament formează, în sine, un mic laborator echipat cu platforme inovatoare pentru diagnostic in vitro, metodă care influenţează peste 60% din deciziile medicilor specialişti.  Laboratorul Central este primul centru de referinţă Roche Diagnostic pentru biochimie şi imunologie, ceea ce presupune introducerea celei mai performante linii tehnologice pentru această specialitate, cu două instrumente unice în ţară: sistemul preanalitic cobas® 8100 şi analizorul de imunologie cobas® e801. Linia cobas® 8000 are cea mai mare viteză de lucru - 90% dintre rezultate sunt furnizate în aceeaşi zi - şi cea mai mare acurateţe de testare.

”Sistemul preanalitic cobas® 8100 şi analizorul de imunologie cobas® e801 sunt primele de acest gen din ţară. Linia Roche, în general, presupune beneficii multiple pentru pacienţi. Eroarea umană este aproape de zero pentru că fiecare probă intră în circuit cu un cod de bare unic, urmărit permanent în sistemul IT. Platformele Roche au o capacitate de procesare de 4 milioane de teste/an şi ţin cont şi de confortul pacientului pentru că presupun recoltarea de cantităţi mici de sânge, fără ca acurateţea rezultatului să fie influenţată. În plus, pe lângă analizele uzuale, acestea permit şi realizarea unor teste speciale, complexe, esenţiale în diagnosticarea afecţiunilor oncologice”, explică Olimpia Enache, Chief Operations Officer în cadrul Reţelei de sănătate REGINA MARIA.

80% din activitatea unui laborator se desfăşoară în cadrul departamentului de biochimie şi imunologie, însă aparatura state-of-the-art este utilizată de specialişti şi pe alte arii de expertiză. Experienţa personalului medical şi tehnologia de ultimă generaţie permit procesarea rezultatelor după metode acreditate internaţional:

  • Anatomie patologică: teste unice pentru prevenirea şi diagnosticarea cancerului de col uterin (testele Roche CINtec®) şi cel mai rapid timp de eliberare a examenului PAP în regim de urgenţă: 72 de ore;
  • Genetică şi biologie moleculară: singurul test ADN HPV de screening primar al cancerului de col uterin acreditat de FDA (Food and Drug Administration, SUA);
  • Microbiologie: metoda spectrometriei de masă, cu cel mai rapid timp posibil de identificare a bacteriei: 2 minute, în 99% din cazuri;
  • Hematologie-coagulare: platforme complet automate prin care se realizează, printre altele, peste 27.000 de hemoleucograme în fiecare lună.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.