Retailerul românesc Il Passso şi-a deschis prima fabrică în România

Autor: Ioana Matei Postat la 25 mai 2016 252 afişări

Retailerul românesc Il Passso şi-a deschis prima fabrică în România

Retailerul de încălţăminte şi accesorii de piele Il Passo şi-a deschis prima fabrică în România, ce va reprezenta, pe viitor, baza dezvoltării mărcii Il Passo, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

În unitatea de producţie vor lucreaza 25 de angajaţi, recrutaţi de pe piaţa locală. Il Passo activează ca retailer în România de 17 ani, cu un portofoliu compus din produse  achiziţionate de la furnizori din ţări precum Italia, Portugalia, Brazilia sau Turcia.

„Anul acesta, pentru mine are o însemnătate foarte mare. De anul acesta am început să vorbim despre fabrica Il Passo, fabrica noastră românească şi să dovedim că există viitor în manufactura locală. Ne-am recrutat angajaţi capabili, am ales cele mai potrivite modele şi ne-am pus pe treabă. Cel mai mult ne bucură însă primirea foarte bună a produselor de către clienţi“, a declarat Petru Chiriac, managing partner Il Passo.

În 2014, compania şi-a triplat cifra de afaceri faţă de 2013, iar în 2015 creşterea a fost de 30%. Pentru 2016, compania şi-a bugetat o cifră de afaceri de 700.000 de euro, aproape dublu faţă de anul precedent.

„În urmă cu câteva sezoane am pornit cu o viziune optimistă şi cu o investiţie. Am crezut că putem aduce ceva proaspăt în producţia pe segmentul fashion în România şi, totodată, putem realimenta încrederea oamenilor în produsele româneşti. Nu ne-am anunţat public până acum planul şi strategia, deoarece am vrut să testăm. Am testat, astfel, calitatea produselor, eficienţa liniilor de producţie, calitatea pregătirii oamenilor şi am urmărit cu atenţie timp de trei sezoane parcursul vânzărilor, rata de retur, cauza defectelor şi multe altele. Am ajuns, însă, în punctul în care suntem foarte mulţumiţi de investiţia aceasta şi de produsele pe care le furnizăm pe piaţa locală, rata de retur fiind foarte mică, iar vânzările foarte bune. Suntem încrezători în strategia noastră şi mai putem spune că această fabrică românească este în continuă dezvoltare, iar acest fapt ne e bucură foarte mult“, a declarat anterior Petru Chiriac, managing partner Il Passo.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/retailerul-romanesc-il-passso-si-a-deschis-prima-fabrica-in-romania-15371936
15371936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.