Retailerii şi companiile din industria business process outsourcing, cei mai activi angajatori în primul trimestru din 2017

Autor: Florin Casota Postat la 30 martie 2017 92 afişări

Cei mai mari 50 de angajatori din piaţa locală, în funcţie de numărul de locuri de muncă disponibile, au căutat să recruteze în total aproape 5.600 de angajaţi în primul trimestru din 2017. Cele mai multe joburi au fost scoase la bătaie în industrii precum retail, business process outsourcing (BPO), auto, în sectorul farmaceutic, dar şi în cel bancar sau de telecomunicaţii, arată datele eJobs Group.

Retailerii şi companiile din industria business process outsourcing, cei mai activi angajatori în primul trimestru din 2017

Astfel, românii aflaţi în căutarea unui nou loc de muncă în primele trei luni ale acestui an au avut la dispoziţie aproximativ 700 de joburi noi în companiile de retail clasate în topul primilor 50 cei mai activi angajatori pe eJobs, cele mai multe poziţii fiind deschise în cadrul Lidl (347), Profi (111), Kaufland (79) şi Mega Image (78). Un număr similar de joburi au fost disponibile în primul trimestru al acestui an şi în companii de business process outsourcing (BPO) precum Accenture, Genpact sau Wipro.

În clasament urmează sectoarele auto & transporturi şi farmaceutic, cu peste 500 de poziţii disponibile fiecare, în companii precum Renault Grup sau transportatori printre care Geotrade International, respectiv Farmacia Punkt, Mediplus sau Farmexpert. Iar aproximativ 350 de poziţii au fost disponibile şi în sectorul financiar bancar, cei mai activi angajatori pe eJobs în primele trei luni din 2017 fiind Banca Transilvania, BCR, ING Bank şi Garanti Bank. Printre celelalte sectoare clasate în top se numără telecomunicaţiile, cu aproximativ 250 de joburi, distribuţia cu 240 de joburi şi industria jocurilor, cu 230 de poziţii disponibile în primele trei luni din 2017.

Preferinţele candidaţilor coincid cu clasamentul celor mai activi angajatori. Astfel, companiile din domeniul retail au strâns peste 45.000 de aplicări la joburile publicate pe eJobs în primul trimestru. Foarte căutate au fost şi locurile de muncă din domeniul distribuţiei, cel mai activ angajator din domeniu, anume Interbrands, înregistrând un volum de aproximativ 15.000 de aplicări pentru cele peste 110 poziţii deschise. Nu în ultimul rând, joburile din sectoarele auto şi farmaceutic au atras peste 7.500 de aplicanţi fiecare.

În ceea ce priveşte regiunile cu cele mai multe locuri de muncă publicate pe eJobs în primul trimestru din 2017, clasamentul este condus de capitală, cu 17.756 de locuri de muncă disponibile, şi de vestul şi nord-vestul ţării, unde companiile care recrutează prin platforma eJobs au scos la bătaie aproape 13.200 de joburi. Partea de est (nord-est si sud-est) au fost aproape 8.000 de poziţii deschise, iar companiile din centrul ţării au căutat să recruteze peste 5.400 de angajaţi. Nu în ultimul rând,  regiunea de Sud-Muntenia a înregistrat 3.148 de joburi pe platforma eJobs în primul trimestru.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.