Republicanii critică discursul lui Barack Obama despre Al-Qaida şi Guantanamo

Postat la 24 mai 2013 35 afişări

Republicani din Congresul american au reacţionat puternic, joi, la anunţurile preşedintelui Barack Obama cu privire la strategia americană de luptă împotriva terorismului şi faţă de decizia sa de a relansa o încercare de închidere a centrului militar de detenţie de la Guantanamo Bay.

Republicanii critică discursul lui Barack Obama despre Al-Qaida şi Guantanamo

 "Ne aflăm în continuare într-un lung şi dificil conflict împotriva Al-Qaida", a declarat senatorul republican John McCain într-o conferinţă de presă, apreciind că afirmaţiile lui Barack Obama relevă "un grad de nerealism incredibil".

"Al-Qaida se dezvoltă peste tot în Orientul Mijlociu, din Mali şi până în Yemen", a subliniat el, criticând o parte a discursului în care Obama a anunţat că nivelul riscului terorist a scăzut în Statele Unite.

Evocând atacul comis împotriva misiunii diplomatice americane din Benghazi (Libia) de militanţi islamişti şi atentatul din Boston, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentanţilor Ed Royce a apreciat că "preşedintele continuă să subestimeze grava ameninţare pe care Al-Qaida şi teroriştii afiliaţi o reprezintă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/republicanii-critica-discursul-lui-barack-obama-despre-al-qaida-si-guantanamo-10898548
10898548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.