Reproşurile ministrului Sănătăţii: De la accidentul de la Colectiv, autorităţile ar fi trebuit să se implice mai mult

Postat la 18 aprilie 2019 68 afişări

Sorina Pintea a declarat, joi, că după momentul Colectiv, autorităţile au neglijat problemele legate de centrele pentru arşi, adăugând că o echipă de medici se află, la acest moment, în Franţa pentru a fi pregătiţi pentru îngrijirea pacienţilor cu arsuri.

Reproşurile ministrului Sănătăţii: De la accidentul de la Colectiv, autorităţile ar fi trebuit să se implice mai mult

Ministrul Sorina Pintea a spus, în cadrul unei conferinţe, că în acest moment sunt deja semnate şi finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre de mari arşi şi că nu este necesară doar ridicarea de noi centre, ci şi pregătirea medicilor în vederea tratării optime a pacienţilor care au suferit arsuri.

 

„De la accidentul de la Colectiv, cu siguranţă autorităţiile ar fi trebui să se implice mai mult. (...) În acest moment avem semnate şi finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre, vom aloca bani pentru proiectele tehnice. (...) Tot ce pot să vă spun este că, după discuţiile cu arhitecţii, aceste centre sunt foarte moderne, dotate cu aparatură de înaltă calitate, dar au nevoie şi de oameni care să lucreze. Prin urmare, tot prin acest program al Băncii Mondiale, în aceste zile se află în Franţa o echipă de asistenţi medicali şi medici care vor fi pregătiţi pentru a putea îngriji pacienţii cu arsuri”, a declarat Sorina Pintea.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.