Reprimarea violenta a manifestatiilor din Siria, condamnata ferm de comunitatea internationala

Postat la 24 aprilie 2011 9 afişări

Comunitatea internationala a condamnat ferm reprimarea violenta in Siria a protestelor impotriva regimului condus de Bashar Al-Assad, soldata vineri cu moartea a mai mult de 80 de persoane, si a cerut autoritatilor de la Damasc sa puna capat violentelor si sa aplice reforme.

Martori oculari si militanti pentru drepturile omului au afirmat ca fortele de ordine au deschis focul cu munitie reala asupra participantilor la manifestatiile organizate vineri in mai multe orase din Siria, provocand moartea a cel putin 82 de persoane si ranirea altor cateva sute. Demonstratiile de vineri au fost cele mai importante de la declansarea campaniei de contestare a regimului de la Damasc. Ministrul francez de Externe, Alain Juppe, a condamnat "reprimarea oarba si brutala" si a cerut autoritatilor siriene "sa renunte la utilizarea violentei". Si Statele Unite au condamnat "in cei mai fermi termeni recurgerea la forta impotriva manifestantilor". "Aceasta utilizare revoltatoare a violentei impotriva manifestantilor trebuie sa inceteze imediat", a declarat presedintele Barack Obama, apreciind ca violentele demonstreaza ca anuntul facut de guvern privind ridicarea starii de urgenta "nu este serios".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siria,
reprimare,
manifestatii,
violenta
/actualitate/reprimarea-violenta-a-manifestatiilor-din-siria-condamnata-ferm-de-comunitatea-internationala-8187330
8187330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.