Reprezentantul Belarusului, convocat la MAE: afirmaţiile lui Aleksandr Lukaşenko sunt inadmisibile

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 septembrie 2022 123 afişări

Reprezentantul în România al statului Belarus a fost convocat la MAE după ce liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a vorbit despre o posibilă confruntare militară pe teritoriul românesc. Afirmaţiile sunt inadmisibile, susţine partea română.

Reprezentantul Belarusului, convocat la MAE: afirmaţiile lui Aleksandr Lukaşenko sunt inadmisibile

MAE a anunţat că l-a convocat pe reprezentantul statului Belarus

„Ca urmare a declaraţiilor făcute de liderul belarus Aleksandr Lukaşenko la un eveniment public în cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, ocazie cu care acesta a menţionat, printre altele, că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei şi că şi alte state, inclusiv România, ar urma să fie direct implicate, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri a.i. al Belarus în România”, a anunţat MAE duminică.

Diplomatului din Belarus i se va comunica poziţia părţii române.

„Astfel, partea română respinge ferm astfel de afirmaţii inadmisibile, care alimentează retorica bazată pe apel la forţă şi ameninţarea cu forţa în relaţiile internaţionale. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul şi responsabilitatea internaţională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susţinerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei. Totodată, MAE reaminteşte că România este stat membru al NATO şi beneficiază, în cel mai înalt grad, de toate garanţiile de securitate care decurg din acest statut în conformitate cu clauza de apărare colectivă din art.5 al Tratatului Atlanticului de Nord, NATO fiind cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie”, a precizat MAE.

Aleksandr Lukaşenko a spus că printre ţările în care s-ar putea extinde conflictul din Ucraina sunt Polonia, Republica Moldova şi România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belarus,
mae,
aleksandr lukaşenko

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.