Renasterea de la Poiana Blenchii

Postat la 18 iulie 2006 8 afişări

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a avut ocazia saptamana trecuta sa salute "cele mai bune rezultate ale partidului din 2004 incoace". De fapt, a fost vorba despre castigarea a patru mandate de primari la Mioveni (Arges), Poiana Blenchii (Salaj), Vladesti (Valcea) si Piatra (Teleorman), cu prilejul alegerilor partiale din 2 si 9 iulie.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a avut ocazia saptamana trecuta sa salute "cele mai bune rezultate ale partidului din 2004 incoace". De fapt, a fost vorba despre castigarea a patru mandate de primari la Mioveni (Arges), Poiana Blenchii (Salaj), Vladesti (Valcea) si Piatra (Teleorman), cu prilejul alegerilor partiale din 2 si 9 iulie. Totusi, alti lideri ai partidului au fost mult mai rezervati, caracterizand, precum Victor Ponta, rezultatele mai degraba ca "o mare surpriza" decat ca "un mare succes".

 

O (alta) surpriza a anuntat insa PSD cand l-a anuntat pe sociologul britanic Anthony Giddens (artizanul "celei de-a treia cai" care i-a adus succesul electoral premierului britanic Tony Blair) drept invitat al presedintelui Geoana la inceputul lunii septembrie, inainte de Consiliul National al PSD. Surse din partid au precizat ca Giddens va veni in Romania pentru a superviza programul de guvernare al formatiunii.

 

Numai ca initiativa a starnit deja iritarea unei anumite parti a PSD. Vasile Dancu si-a manifestat fatis scepticismul fata de solutia Giddens, din doua considerente relativ contradictorii. Prima problema ar fi "ce oferta i s-ar putea face lui Giddens, cel mai mare sociolog al contemporaneitatii" pentru a-l convinge sa consilieze PSD. Apoi, acelasi Dancu si-a declarat scepticismul ca acela numit "cel mai mare sociolog al contemporaneitatii" ar putea sa faca ceva "in realitatea noastra haotica".

 

"Nu cred ca stie cineva mai bine ca noi cum sa adaptam cea de-a treia cale la realitatile romanesti", a punctat decisiv Dancu impotriva solutiei Giddens.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/renasterea-de-la-poiana-blenchii-2511446
2511446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.