Relaţia cu Patriarhia Ierusalimului a fost reluată. PF Teofil face o vizită în România în octombrie

Postat la 22 februarie 2013 16 afişări

Relaţia cu Patriarhia Ierusalimului a fost reluată, cele două biserici au semnat o înţelegere privind Aşezământul Românesc de la Ierihon, considerat ca fiind un cămin pentru pelerinii ortodocşi români care vizitează Ţara Sfântă, iar PF Teofil a acceptat să facă o vizită în România în luna octombrie.

O delegaţie a Patriarhiei Române s-a întâlnit la Ierusalim, în perioada 20-21 februarie, cu o delegaţie a Patriarhiei Ierusalimului, pentru rezolvarea problemei legate de Aşezământul Românesc de la Ierihon.

"În urma convorbirilor, desfăşurate în spirit de frăţietate şi respect reciproc, s-a ajuns la o înţelegere privind Aşezământul Românesc de la Ierihon, considerat ca fiind un cămin pentru pelerinii ortodocşi români care vizitează Ţara Sfântă. Cele două delegaţii au redactat împreună un document, care a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, prin care s-a ajuns la restabilirea comuniunii frăţeşti şi euharistice între cele două Biserici. Această lucrare binecuvântată constituie o contribuţie la întărirea unităţii panortodoxe", se arată într-un comunicat de presă de vineri al Patriarhiei Române.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/relatia-cu-patriarhia-ierusalimului-a-fost-reluata-pf-teofil-face-o-vizita-in-romania-in-octombrie-10586485
10586485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.