Reguli noi privind circulaţia în zona Mariupol. Ruşii eliberează permise de trecere

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 mai 2022 27 afişări

Reguli noi privind circulaţia în zona Mariupol. Ruşii eliberează permise de trecere

Militarii ruşi care controlează Mariupol au început să ceară permise pentru maşinile care intră şi ies din oraşul ocupat, a declarat duminică un consilier al primarului ucrainean, potrivit CNN.

Consilierul Petro Andrushchenko a anunţat noile reguli impuse de ruşi şi a avertizat că deportările de ucraineni din regiune sunt în creştere.

Conform restricţiilor introduse sâmbătă, maşinile şi pasagerii care intră în oraş au nevoie de permise de unică folosinţă eliberate de un comandant rus din Manhush sau Vynohradne, oraşe situate la vest şi la est de oraşul ocupat, a declarat Andruşcenko.

Paşapoartele pentru a părăsi oraşul trebuie obţinute de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Populare Doneţk, susţinută de ruşi.

Există deja o aşteptare de câteva săptămâni pentru un permis, a spus consilierul ucrainean, iar pentru a călători în interiorul districtului fără a intra în oraş este nevoie, de asemenea, de un permis.

„Pentru cei care au de gând să viziteze Mariupol, nu uitaţi că, deocamdată, este o călătorie dus-întors", a avertizat el.

Mariupol, un oraş-port de importanţă strategică la Marea Azov, a intrat sub controlul complet al Rusiei săptămâna trecută, odată cu predarea combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al ucrainenilor care apărau comunitatea.

În prezent, ruşii instalează mai multe puncte de control pentru a monitoriza călătoriile în district.

„Astăzi este aproape imposibil să părăseşti oraşul, chiar şi spre Berdyansk... Pe măsură ce apar noi puncte de control, toate drumurile, atât cele oficiale, cât şi cele neoficiale, sunt blocate. Astăzi, este imposibil să ocoleşti procedura de filtrare sau să obţii un permis de trecere de la autorităţile de ocupaţie", a declarat Andruşcenko.

Aproape 50.000 de persoane au fost deportate din Mariupol de către ruşi, a mai spus consilierul Petro Andrushchenko, adăugând că autorităţile ucrainene încearcă să afle unde au fost trimise.

„Situaţia este foarte complicată. Majoritatea oamenilor pleacă fără niciun fel de documente.... Dar există şi cazuri norocoase. Nu cu mult timp în urmă, 56 de locuitori din Mariupol au fost deportaţi din Penza. Şi ei se află deja în ţările baltice. Sperăm că vom reuşi să aducem cel puţin o parte dintre oamenii noştri înapoi în Ucraina sau în ţările libere", a explicat Andruşcenko.

El a precizat că 313 persoane, inclusiv 55 de copii, au fost deportate sâmbătă din Mariupol în tabăra de filtrare Bezimenne.

Aproximativ 175 de persoane, inclusiv 17 copii, au fost deportate sâmbătă de la Bezimenne în Rusia, a mai spus consilierul, iar 70 de persoane, inclusiv 12 copii, au trecut prin punctul de filtrare din satul Nikolske în Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariupol,
permise,
ruşi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.