Regele rus al cârnaţilor, omul de afaceri Vladimir Marugov, a fost ucis cu o arbaletă

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 noiembrie 2020 313 afişări

Vladimir Marugov, un on om de afaceri rus cunoscut sub numele de „Regele cârnaţilor” a fost ucis luni cu o arbaletă la moşia sa de la ţară, potrivit The Moscow Times, citat de Business Insider.

Regele rus al cârnaţilor, omul de afaceri Vladimir Marugov, a fost ucis cu o arbaletă

Vladimir Marugov şi partenera sa stăteau într-o saună în aer liber când au fost atacaţi de doi oameni mascaţi. Aceştia i-ar fi cerut bani lui Marugov, care deţinea fabricile de mezeluri „Imperiul cărnii” şi „Ozyorsky”.

Femeia a reuşit să scape pe fereastră şi să alerteze autorităţile din casa unui vecin, dar nu şi Marugov; corpul său ar fi fost găsit cu o arbaletă lângă.

Potrivit BBC, autorităţile ruse au declarat că atacul a avut loc dimineaţa devreme la proprietatea lui Marugov, la 40 de km de Moscova.

Atacatorii au fugit de la faţa locului cu o maşină care a fost descoperită ulterior în Istra, un oraş de lângă Moscova. Un suspect de sex masculin ar fi fost reţinut de poliţie.

Moscow Times relatează că Marugov a fost implicat într-un conflict privind drepturile de proprietate cu fosta soţie Tatiana Marugova din 2019; cei doi au divorţat cu aproximativ cinci ani mai devreme.

BBC l-a identificat pe Muragov drept un „oligarh”, un termen care în Rusia post-sovietică a ajuns să se refere la noua generaţie de miliardari care a apărut pe fondul privatizării marilor industrii în anii '90. Mulţi oligarhi, potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, „îşi folosesc apropierea de autorităţi pentru a primi super profituri”, dar nu este clar dacă Muragov şi afacerea sa cu mezeluri au astfel de conexiuni.

Mulţi dintre oligarhii ruşi au pierit în ultimii ani, precum Boris Berezovsky în 2013, Nikolai Glushkov în 2018 şi anul trecut Dmitry Obretskiy. Tot anul trecut, în august, fiul lui Marugov, Alexandru, a murit într-un accident de motocicletă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
om de afaceri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.