Regatul Unit lansează o previziune surprinzătoare pentru sistemul de apărare al ţării

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 noiembrie 2020 81 afişări

Regatul Unit lansează o previziune surprinzătoare pentru sistemul de apărare al ţării

Aproximativ 30.000 de „soldaţi roboţi” ar putea deveni o parte integrală a armatei Marii Britanii în următorul deceniu, lucrând alături de oameni în primele linii ale fronturilor, a declarat şeful forţelor armate, potrivit The Guardian.

Generalul britanic Nick Carter a spus că forţele armate au nevoie „să se gândească la noi moduri de măsurare a efectelor” pe care le pot exercita în lume şi i-a transmis guvernului Regatului Unit să îşi continue planurile de reevaluare a sistemelor de apărare.

„Presupun că vom avea o armată de 120.000 de soldaţi (în următorul deceniu), dintre care 30.000 vor fi roboţi”, a declarat Carter.

Investiţiile în armele robotizate stau la baza unui plan pe cinci ani de evaluare a sistemului britanic de apărare, al cărui viitor a căzut în incertitudine după ce ministrul de finanţe Rishi Sunak a amânat examinarea cheltuielilor interguvernamentale de luna trecută.

„Trebuie să ne amintim că istoria nu se repetă întotdeauna, ci are un anumit ritm şi dacă privim către ultimul secol, înainte de cele două conflagraţii mondiale, cred că este de necontestat faptul că au existat o serie de calcule efectuate greşit care au dus la războaie de o magnitudine pe care sperăm să nu o mai vedem niciodată”, a declarat generalul.

Armata britanică s-a chinuit în ultimii ani să atragă recruţi, numărul actual ajungând la 73.870, sub obiectivul de 82.050. Target-ul va fi redus la 75.000, locurile libere urmând să fie ocupate prin intermediul noilor tehnologii de apărare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
armata,
roboti,
soldati,
aparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.