Reformele fiscale din SUA, pe înţelesul tuturor. Multinaţionalele, vizate. În joc sunt sume COLOSALE

Autor: Alina Mihai Postat la 04 noiembrie 2017 123 afişări

Planul de reforme fiscale elaborat de Administraţia Donald Trump şi de republicanii din Congres vizează contracararea modalităţilor utilizate de multinaţionale pentru a face evaziune fiscală, având rolul menţinerii profiturilor în Statele Unite, scrie cotidianul Financial Times.

Reformele fiscale din SUA, pe înţelesul tuturor. Multinaţionalele, vizate. În joc sunt sume COLOSALE

Companiile multinaţionale au devenit ţinta campaniei de contracarare a evaziunii fiscale inclusă în reformele radicale dezvăluite de politicieni republicani săptămâna aceasta, în cadrul eforturilor de a bloca acţiunile companiilor de a scoate profiturile în afara Statelor Unite. Activişti de lobby ai companiilor, care iniţial au salutat planul de diminuare a cotei de impozitare a companiilor de la 35% la 20%, au devenit preocupaţi vineri de o prevedere antievaziune care, susţin ei, ar putea genera daune colaterale pentru reţelele globale de aprovizionare cu produse.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.