REFERENDUM în Catalonia: Milioane de oameni, chemaţi să decidă independenţa/ CONFRUNTĂRI violente între votanţi şi poliţia spaniolă, care are ordin de a închide toate secţiile de vot

Postat la 01 octombrie 2017 1191 afişări

Aproximativ cinci milioane şi jumătate de catalani au fost chemaţi duminică la vot, într-un referendum pentru independenţa faţă de Spania organizat de autorităţile regiunii, dar Guvernul de la Madrid consideră iniţiativa neconstituţională, luând deja măsuri împotriva desfăşurării plebiscitului.

REFERENDUM în Catalonia: Milioane de oameni, chemaţi să decidă independenţa/ CONFRUNTĂRI violente între votanţi şi poliţia spaniolă, care are ordin de a închide toate secţiile de vot

La deschiderea secţiilor, oficialii catalani au declarat că oamenii pot vota la orice secţie, nu doar la cea la care sunt arondaţi, iar în faţa unor centre de vot au avut loc îmbrânceli între Poliţia spaniolă şi alegătorii catalani.

Secţiile de votare pentru referendumul privind independenţa Cataloniei s-au deschis, oficialii catalani au declarat că oamenii pot vota la orice secţie, nu doar la cea la care sunt arondaţi, iar în faţa unor centre de vot au avut loc îmbrânceli între Poliţia spaniolă şi alegătorii catalani.

În contextul în care Poliţia spaniolă a reuşit să sigileze peste jumătate dintre secţiile de votare, autorităţile catalane au anunţat că oamenii pot vota la orice secţie din regiune, nu doar la secţia la care erau arondaţi, potrivit The Associated Press.

Jordi Turull, purtătorul de cuvânt al Guvernului regional catalan, a precizat că această decizie va permite tuturor celor 5.3 milioane de catalani cu drept de vot să participe la acest referendum.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.