Reduceri la magazinele ANAF. Ce produse puteţi cumpăra din confiscări

Postat la 28 octombrie 2016 18917 afişări

Reduceri la magazinele ANAF. Ce produse puteţi cumpăra din confiscări

Finanţele scot periodic la licitaţie bunuri mobile sau imobile provenite din confiscări sau executări silite. Preţurile sunt mici, dar pentru multe produse vânzarea are loc „la vrac”.

Oferta din acest moment a Fiscului ieşean este bogată şi pentru toate buzunarele. Aici poţi găsi de la plasturi sau găleţi de plastic, la blugi şi fracuri pentru copii, scrie Reporter IS.

Ofertă pentru toate gusturile

Preţurile sunt stabilite de o comisie de evaluare, în funcţie de anumite criterii: gradul de uzură fizică şi morală a bunurilor, cantitatea, caracterul sezonier al anumitor bunuri, termenul de valabilitate.

O cutie cu 10 plasturi costă 1 leu, o găleată de plastic, de 10 litri, 10 lei, un lighean de inox – 8 lei, colanţi de damă – 20 de lei, şosete damă – 0,7 lei, o pereche de blugi – 35 de lei, bluze damă – 10,5 lei, cămăşi bărbăteşti – 14 lei, iar un frac pentru copii – 50 de lei. De la Fisc, cei interesaţi mai pot să-şi achiziţioneze un filtru de apă la 150 de lei, o pompă submersibilă, la 250 de lei sau o saltea cu acumulator, la preţul de 562,5 lei. De precizat că multe dintre aceste produse nu se vând la bucată, ci „la vrac”, astfel explicându-se preţurile mici.

Cum cumperi

Potrivit reprezentanţilor Fiscului ieşean, cei interesaţi în cumpărarea bunurilor trebuie să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, până în ziua precedentă termenului de vânzare: dovada emisă de organele fiscale că nu au obligaţii fiscale restante, oferte de cumpărare, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei, împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant.

„Persoanele juridice de naţionalitate română trebuie să aibă copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului. Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română. Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate, declaraţie pe proprie răspundere autentificată prin notariat, din care să rezulte că debitorul nu va licita nici personal, nici prin persoană interpusă, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare şi la locul fixat în acest scop“, precizează purtătoarea de cuvânt Maria Ţăran.

Cititi mai multe pe www.reporteris.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.