Reducerea nivelului de cianură la Roşia Montană ar costa zeci de milioane de dolari

Postat la 26 septembrie 2011 10 afişări

Reducerea nivelului de cianură în lacul de acumulare al exploatării miniere a Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), solicitată de Guvern, ar costa compania "mai multe zeci de milioane de dolari", a declarat, vicepreşedintele pentru Mediu al RMGC, Horea Avram, într-un interviu pentru AFP.

Proiectul minier de la Roşia Montană, la care compania canadiană Gabriel Resources are o participaţie de peste 80%, se află în centrul unei controverse, notează AFP, inclusiv din cauză că intenţionează să folosescă cianură în procesul de extragere a aurului. Statul român deţine restul acţiunilor prin intermediul Minvest Deva.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a cerut în luna august reducerea nivelului de concentrare de cianură în lacul de acumulare a reziduurilor.

"Investitorul a propus o concentraţie de cianuri de 5 ppm (5 miligrame pe litru - n.r.) Este la jumătate faţă de maximul admis, conform aşa-numitului «best practices» la nivel european, care este de 10 ppm. Cu toate că este la jumătate, eu nu am fost de acord, aşa că le-am cerut s-o scadă. O să vedem la ce variantă ajungem", a afirmat atunci într-o conferinţă de presă Borbely.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Roşia Montană,
cianură,
bani
/actualitate/reducerea-nivelului-de-cianura-la-rosia-montana-ar-costa-zeci-de-milioane-de-dolari-8802131
8802131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.