Redeschiderea restaurantelor, urmărită de HoReCa şi de clienţi. De sâmbătă, bucureştenii ar putea lua masa în oraş

Autor: Andreea Dragoş Postat la 22 ianuarie 2021 117 afişări

A scăzut incidenţa, creşte speranţa de redeschidere a restaurantelor. Sâmbătă s-ar putea să poţi lua masa în oraş. Dacă autorităţile cad de comun acord pentru redeschidere, localurile ar putea funcţiona la o capacitate de 30%, scrie Mediafax.ro. 

 

În Bucureşti aşteptăm dintr-un moment în altul noaptea muzeelor deschise. Ziua restaurantelor deschise. E doar o formalitate după ce incidenţa în Bucureşti a scăuzt sub 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Patronii au pus mâna pe telefoane şi-au chemat angajaţii, cei mai mulţi aflaţi până acum în şomaj tehnic. Mesele, scaunele şi bucătăria vor fi din nou ce-au fost odată. Nu şi încasările. Anul trecut, bugetul din industria restaurantelor au scăzut cu 70%. Pentru că Bucureştiul a intrat în scenariul galben, restaurantele se pot deschide la interior cu o capacitate de 30%.

 

„Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală, am aprovizionat la toate restaurantele stocurile şi aşteptăm să deschidem sâmbătă”, povesteşte Alexandra Niţescu, manager general Zen Sushi.

 

„Sperăm, suntem încrezători că de data asta se vor deschise şi vor rămâne deschise pentru că nu ne mai putem juca aşa, de-a alba neagra, cu soarta atâtor mii de oameni angajaţi”, spune şi Dumintru Luca, preşedintele Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

 

Rămâne de văzut cât timp vor fi deschise la interior. Ar putea fi pentru o săptămână sau două, cum s-a întâmplat luna trecută la Craiova.

 

 În 2019, 5 miliarde de euro au fost venituri în industrie, 400.00 de angajaţi. În 2020 au scăzut veniturile cu 70-80% şi 200.000 de angajaţi au rămas fără loc de muncă.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.