Red Hands, un program pentru barmanii cu mâini iscusite

Postat la 08 februarie 2024 41 afişări

Red Hands, un program pentru barmanii cu mâini iscusite

Eşti barman profesionist, îţi place să te joci cu băuturile şi să creezi noi gusturi surprinzătoare, vrei să primeşti mai multă expunere şi să îţi transformi numele într-un brand? Campari îţi vine în ajutor cu iniţiativa Red Hands, un program global inovator creat pentru a-i selecta, susţine şi promova pe acei barmani care dau dovadă de talent, dorinţă de cunoaştere şi pasiune, prezent acum şi în România. Află cum îţi poţi îmbina pasiunea pentru bartending cu alte domenii conexe pentru a-ţi câştiga renumele în industrie cu ajutorul experţilor Campari Red Hands!

Red Hands este instrumentul prin care Campari se implică activ în dezvoltarea comunităţii de barmani, atât la nivel local, cât şi la nivel global, şi funcţionează ca un program menit să inspire şi să dezvolte carierele barmanilor, atât în zona de mixologie, cât şi în arii conexe precum Storytelling, Personal Branding, Curatoriat, Design, Food Pairing şi Bartending. Astfel, barmani din mai multe ţări din Europa intră în programul de pregătire ce se desfăşoară pe parcursul unui an pentru a deveni parte din elita Campari Red Hands. Finaliştii fiecărei ediţii îşi reprezintă ţara la Adunarea Finală de la Camparino în Galleria, Milano. Primii şapte profesionişti entuziaşti selectaţi în acest proiect global şi-au prezentat deja cu succes cocktailurile şi creaţiile cinematografice la The Campari Lounge în timpul Festivalului de Film de la Veneţia din 2023.

Prima etapă o reprezintă selecţia participanţilor: barmani profesionişti dornici să îşi dezvolte abilităţile din pasiune pentru meseria lor, atât în aria lor de execuţie, cât şi în domenii conexe precum Storytelling, Personal Branding, Curatoriat, Design, Food Pairing şi Bartending, ajungând astfel să se evidenţieze în cadrul comunităţii. Următoarea etapă este reprezentată de participarea la workshopuri. Echipa Red Hands formată în urma selecţiei participă într-o perioadă de aproximativ şase luni la cinci workshopuri susţinute de traineri experimentaţi precum Melania Medeleanu, Alexandru Petricean, Mihai Popescu, Dacian Foldi şi Gregory Buda. Ulterior, absolvenţii programului devin parte a unei comunităţi formate din experţi ai industriei şi un simbol al expertizei şi al pasiunii în domeniul lor, oferind consumatorilor o experienţă Campari excepţională. Aceştia îşi demonstrează abilităţile şi cunoştinţele proaspăt dobândite în cadrul unui eveniment local, alăturându-se ulterior echipei de experţi Campari Red Hands la nivel global.

Un astfel de program îi provoacă pe participanţi să iasă din zona lor de confort şi să se dezvolte profesional dincolo de domeniul lor uzual de activitate, iar trainingurile realizate în domenii conexe îi ajută să dobândească noi cunoştinţe ce îi transformă în profesionişti la un nivel complet şi complex. Suplimentar, aceştia devin simbol al unui brand puternic în industrie, provocare care vine la rândul său cu oportunităţi frumoase, participarea la evenimente importante pentru brand, dar atrage după sine şi o responsabilitate mare.

„În mod clar, participarea la Red Hands este un pas pe care fiecare barman îl poate face pentru a deveni cea mai bună versiune a sa. Printre avantajele participării în program enumerăm: dezvoltare prin acumularea de cunoştinte, experienţă în domenii conexe, acces la informaţii şi traineri experimentaţi, expunere ca profesionist atât în comunitatea de barmani, cât şi în lumea HoReCa”, spun reprezentanţii Campari.

Criteriile de eligibilitate pentru includerea în program au la bază o categorie aparte de barmani care s-au remarcat prin creativitate şi prin pasiunea pe care o pun în munca lor. Astfel, în programul Red Hands pot lua parte cei care au demonstrat o vastă experienţă în mixologie, ce deţin o poziţie de management sau de coordonare în cadrul unui restaurant sau cocktail bar şi participă activ şi dau dovadă de interes şi implicare în evenimentele sau trainingurile organizate de Gruppo Campari în România prin intermediul echipei PPD Global.

La nivel de piaţă, România se bucură de o comunitate de barmani talentaţi şi dornici să evolueze din punct de vedere profesional, spun reprezentanţii brandului Campari. „Avem la nivel local barmani care ar putea face parte cu succes din echipa oricărui bar din Top 50 Best Bars. Aceştia au nevoie de acces la resurse, programe de pregătire şi expunere pentru a-şi putea atinge pe deplin potenţialul, spaţiu în care încă este nevoie de iniţiative şi unde Campari se implică deja cu succes.” De asemenea, aceştia notează că dezvoltarea în domenii conexe este esenţială pentru a ieşi în evidenţă atât ca profesionist în bar, cât şi ca locaţie ce activează în domeniu HoReCa, căci „servirea unui cocktail corect nu este suficientă pentru o experienţă desăvârşită a consumatorului final. Într-un mediu cu o asemenea competitivitate şi complexitate detaliile fac diferenţa, iar consumatorii finali sunt extrem de atenţi şi mereu în căutare de experienţe deosebite”.

Ei le transmit participanţilor şi un sfat: „Să se bucure pe deplin de fiecare moment petrecut în programul Campari Red Hands şi să reprezinte cu mândrie echipa de experţi globali din care devin parte activă la absolvire.”

#Campari #RedHands #DrinkResponsibly

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Red Hands,
Campari,
bautura,
alcool

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.