Record în ştergerea datoriilor la bănci in România. Sute de mii de lei şi zeci de mii de euro, radiate din contul a doi împrumutaţi

Postat la 15 ianuarie 2020 324 afişări

Record în ştergerea datoriilor la bănci in România. Sute de mii de lei şi zeci de mii de euro, radiate din contul a doi împrumutaţi

În cadrul unei negocieri intermediată de Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) cu o bancă, unui consumator din Bucureşti i s-a acceptat ştergea întregii datorii pe care o mai avea de achitat, de 298.000 de lei (aproape 62.000 euro).

Totodată, aceeaşi bancă a şters, în cadrul unui caz social din Oradea, o datorie de 51.930 franci elveţieni.

În urma concilierii, ambele cazuri depăşesc precedentul record valoric înregistrat la CSALB. Acesta era de 44.600 de euro, înregistrat în aprilie 2019, în cazul unui consumator din Sighetul Marmaţiei.

În primele zile ale acestui an, aceeaşi bancă comercială a luat decizii similare în cazul mai multor consumatori care aveau cazuri sociale dificile.

Astfel, banca a închis un credit de consum fără ipotecă pentru o persoană din Bucureşti. Concilierea a rezultat prin remiterea sumei de 3.945 de euro către consumator. Pentru aceeaşi persoană, banca a stins descoperitul de cont în valoare de 3.288 de lei.

Într-un alt caz, din Bucureşti, suma remisă unui alt consumator pentru închiderea creditului a fost de 8.553 de lei. În plus, banca a virat în contul acestuia suma de 1.785 de lei.

În ultimii 3 ani şi jumătate, aproximativ 1.400 de români şi-au rezolvat problemele cu băncile şi IFN-urile, prin intermediul CSALB, iar suma totală obţinută în urma negocierilor depăşeşte 2 milioane de euro. Anul trecut, consumatorii au trimis peste 2.100 de cereri în care solicită intrarea în negociere cu instituţiile financiar-bancare, faţă de 1.293 de cereri trimise în tot anul 2018. Cele mai multe cereri vizează reducerea sau eliminarea unor comisioane, reducerea soldului sau a costurilor asociate creditelor ipotecare sau de consum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cont,
datorii,
record,
banci,
imprumut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.