Record de corupţie. Un funcţionar public a "furat" 1.700 de case şi le-a repartizat rudelor

Postat la 02 octombrie 2019 13134 afişări

Record de corupţie. Un funcţionar public a "furat" 1.700 de case şi le-a repartizat rudelor

Anchetă fără precedent în Rusia, unde un înalt funcţionar public e acuzat că a furat 9 miliarde de ruble din banii şi proprietăţile statului.

Alexandr Postrigan, fostul şef al districtului administrativ Klinski din regiunea Moscovei, este acuzat de autorităţile ruse că a delapidat aproape 2.000 de proprietăţi imobiliare şi bunuri, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 9 miliarde de ruble (137 mil. dolari). Procuratura a inclus pe listă 1.700 de clădiri şi terenuri, mai multe maşini şi o 5 miliarde de ruble (77 de mil. de dolari).

Postrigany s-a aflat la conducerea districtului Klinsky din 1992 până în 2014, fiind reţinut de poliţie în iunie 2018. Iniţial, el a fost suspectat de abuz în serviciu într-un caz ce avea în centru construcţia unui imobil rezidenţial.

 

Ulterior, procurorii au deschis mai multe dosare, acuzându-l de fraudă, abuz de putere, luare de mită şi legalizarea unor proprietăţi obţinute ilegal.

 

Anastasia Braicheva, avocatul lui Postrigany s-a arătat indignată de unele decizii ale curţii: "Anumite valori obţinute după 2002 sau chiar moştenite au fost incluse pe lista celor «corupte». Nu există nicio lege care să permită aşa ceva", a spus ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coruptie,
functionar,
terenuri,
case

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.