Reacţii după tragedia din Constanţa.ISU Dobrogea anunţă că pompierii din oraş au o singură autoscară

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 februarie 2021 103 afişări

ISU Dobrogea a anunţat că pompierii din oraşul Constanţa au o singură autoscară pentru intervenţiile la înălţime. Reacţia vine la puţin timp după ce pompierii au fost acuzaţi că au venit nepregătiţi pentru a stinge un incendiu. În timpul incidentului o femeie a murit după ce a căzut de la balcon.

Reacţii după tragedia din Constanţa.ISU Dobrogea anunţă că pompierii din oraş au o singură autoscară

Reprezentanţii ISU Dobrogea au fost acuzaţi că au plecat în misiune fără a avea autoscară şi saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălţime. Autoscara, singura din dotarea pompierilor din oraşul Constanţa, a ajuns la două minute după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea.

Pompierii au prezentat filmul intervenţiei şi susţin că autoscara a ajuns la faţa locului la 13 minute după apariţia apelului de urgenţă

„Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanţa la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanţă SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere şi 1 autoscară. Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ 2 km faţă de locul producerii incendiului.

Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas.

Autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27, distanţa parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanţă SMURD tip B, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La nivelul judeţului Constanţa există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa”, au anunţat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Un incendiu de proporţii a izbucnit marţi într-un bloc din municipiul Constanţa. Focul a apărut la etajul 6 al imobilului cu 7 nivele. Proprietara locuinţei în care a izbucnit incendiul a murit după ce a căzut de pe balcon încercând să scape de flăcări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autoscară,
incendiu,
isu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.